Stiri: Finante

Programul Tezaur 2021.

Programul Tezaur continuă și în septembrie

01.09.2020

Programul Tezaur continuă și în septembrie, anunţă Ministerul de Finanţe. Astfel, românii pot subscrie începând de marți, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani.

Programul Tezaur. Perioada de subscriere

Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de:

  • 3,5% – 1 an
  • 4% – 2 ani
  • 4,25% – 3 ani

Programul Tezaur. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie 2020;
  • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural.

Programul Tezaur. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Programul Tezaur. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

 

Citeşte şi Pria Agriculture&Gala Fermierilor Români are loc pe 8 septembrie 2020