Stiri: Economie

Programul UPGRADER: Cum se face trecerea de la patron la antreprenor?

08.02.2016

Transformările din societatea noastră şi mai ales din mediul de afaceri sunt evidente, cu toate că shimbarea este un proces subtil, aproape imperceptibil. Astfel, pe tiparul modelelor occidentale, prin programul UPGRADER, se încearcă să se depășească titulatura de “patron” și să facă loc noului om de afaceri, antreprenorul. Acesta un vizionar care nu se mai concentrează exclusiv pe profit, venind cu o nouă atitudine, o nouă direcție, având în prin plan viziunea pe termen lung.

”O caracteristică notabilă a noului segment de antreprenori români se observă în deschiderea pe care o au în a oferi, nefiind axați doar pe „ce pot câștiga rapid”, ci interesându-se și de impactul pe termen lung pe care îl pot avea într-un parteneriat de afaceri sau în societate. Această transformare a generat un nou trend”, au explicat organizatorii programului.

Conform acestora, antreprenorul modern nu se teme să împărtăşească din experienţa lui şi se implică în foarte multe proiecte, evenimente, acțiuni, care pun o nouă cărămidă în viitorul de care vom beneficia cu toții.

Acesta este scopul unuia dintre cele mai noi programe de mentorat în afaceri, UPGRADER, un proiect care a reuşit să coopteze oameni de afaceri cu zeci de ani experienţă.

„Toți oamenii de succes au mentori, uneori fără să realizeze. Există tot mai mulți oameni care au reușit fără să trișeze și care sunt dornici să „dea mai departe”. UPGRADER este un program care face exact ceea ce ne lipsește: pune în legătura oamenii antrenați cu noii deschizatori de drumuri, experiența cu entuziasmul, resursele cu inovația”, a spus Dan Ștefan, Co-Fondator Autonom Rent A Car, mentor UPGRADER.

Prin urmare, antreprenorii sunt cei care inovează, crează şi modelează viitorul comunităţii, proiectele pe care aceştia le întreprind generând noi trenduri. În acest context, UPGRADER şi-a propus să creeze o punte de comunicare între antreprenorii cu experienţă şi noua generatie de antreprenori.

Până la ora actuală, 15 oameni de business, au acceptat provocarea de a deveni mentorii noii generaţii de antreprenori prin intermediul programului.

Așadar, în cadrul programului, tinerii antreprenori care deţin un startup pot beneficia de know-how-ul oamenilor de afaceri cu experiență, de mentorat 1 la 1 cu experţi care le vor oferi informaţii concrete despre cum să depăşească provocările cu care se confruntă și să-și accelereze pașii spre o afacere profitabilă.

„Mentoring-ul este o dinamită ce poate scoate la iveală valoarea insuficient explorată, talentul insuficient pus în evidenţă, direcţia nevisată spre care se poate îndrepta un mentee”, a spus Amalia Sterescu, Fondator Outsourcing Advisors, mentor UPGRADER.

Programul UPGRADER oferă celor aflați la început de drum în business o şansă de a învăţa din greşelile altora şi de a economisi timp pentru ei şi business-ul lor. Având alături persoane cu experiență, aceștia vor reuși să ajungă mult mai rapid acolo unde își doresc.

“Folosesc cei peste 20 de ani de experiență de business, management și psihologie pentru a-i ajuta să identifice metodele cele mai eficiente de a trăi din ceea ce îi pasionează cu adevărat și de a-și valida ideile de afaceri“, spune Dragoș Nicolaescu, Fondator Visionary Business Consultants, unul dintre mentorii programului UPGRADER.

Fiecare mentor din cadrul programului are propria motivație în urma căreia a luat decizia de a se implica.

„Este vorba de a da înapoi, eu așa am fost crescut, în ideea că noi toți avem ceva de oferit. Aș vrea să-i învăț pe cei care imi vor fi mentee că nu există ușă inchisă, că eșecul este doar o stare de moment și dacă vor privi înainte vor găsi întotdeauna oportunități și motivația de a continua”, a explicat Al Kamara, Fondator Wave Division, mentor UPGRADER.

Mentorii care s-au alăturat  programului UPGRADER sunt: Bogdan Tudor – Fondator Class It, Dan Stefan –  Co-Fondator Autonom Rent A Car, Orlando Nicoară – Fondator We Love Digital, Tiberiu Felber –  Fondator Coaching Essence, Al Kamara – Fondator Wave Division, Dragos Nicolaescu – Fondator Visionary Business Consultants,  Matei Dumitrescu – Business Mentor, Cristian Nicolae – Co-Fondator Soft Expert Mobility, Mona Ursu – Managing Partner BrandFusion, Ozana Giusca – Fondator Tooliers, Eugen Mihai – Fondator The Elite Negotiator, Adrian Ursu – Managing Partner BrandFusion, Valentina Saygo – Managing Partner Ask For Accounting, Lorelei Nassar – Fondator AB Dental, Ovidiu Toader – Managing Partner iFurn.net, Doina Hulea – Coach Coaching Essence.

UPGRADER este un program dedicat startup-urilor, în care participanții beneficiază de training, de resursele necesare, cadrul și comunitatea ce le poate propulsa startup-ul la următorul nivel de dezvoltare.

Programul are o durată de 6 săptămâni, conţine 9 workshop-uri de business, mentorat 1 la 1, şedinte de life coaching, business networking, un eveniment de pitching în cadrul căruia participanţii au şansa să obţină finanţare de la investitori şi posibilitatea de a câştiga premii în valoare de peste 15.000 de euro, oferite cu suportul partenerilor.