Stiri: Finante

Cursuri gratuite de educatie financiara

Programul Wellness Financiar continuă şi în 2021

06.01.2021

Programul Wellness Financiar 2021. Oportunitățile de învățare și dezvoltare la vârstă adultă sunt, în bună măsură, asociate cu programele puse la dispoziție de către angajatori. Acestea sunt cu atât mai apreciate atunci când reușesc să aducă angajaților, alături de beneficii de ordin profesional, și un câștig în planul personal.

Programul Wellness Financiar 2021. Seminarii online

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune, prin urmare, o astfel de abordare prin intermediul programului de educație financiară, Wellness Financiar. Acesta cuprinde o serie de seminarii online dedicate actorilor de pe piața muncii, respectiv angajați și angajatori din toate sectoarele de activitate.

Lansat în septembrie 2020, programul este oferit în mod gratuit și include un număr de 18 teme, asociate activităților din piețele financiare non-bancare, pe care angajatorii le pot alege atât în funcție de cerințele de instruire ale angajaților cât și de nevoile de dezvoltare ale acestora. Printre acestea se numără:

  • prezentarea diverselor tipuri de asigurări – de bunuri (specifice IMM-urilor, de construcții montaj, agricole etc.), de răspundere (profesională, a directorilor și administratorilor, de mediu etc.), cibernetice, de sănătate și de viață
  • prezentarea principiilor de funcționare a sistemului de pensii private – Pilon II, Pilon III și ocupaționale;
  • prezentarea noțiunilor de planificare financiară sau a managementului continuității în afaceri în această dificilă perioadă

Seminariile au un caracter aplicat. În funcție de specificul activității participanților înregistrați informațiile sunt adaptate nevoilor și interesului profesional al acestora. Conținutul își păstrează relevanța, de asemenea, și pentru angajator.

Programul s-a bucurat de un interes ridicat din partea angajatorilor sau a organizațiilor profesionale înscrise în acest proiect. Peste 2.500 de angajați au participat în 2020 la sesiunile de educație financiară care le-au fost dedicate. În proporții egale, aceştia au asistat fie în direct la seminariile susținute online, fie au accesat ulterior varianta înregistrată a acestora.

Programul Wellness Financiar 2021. Experienţa educaţională

Abordarea atât utilă, cât și pragmatică a cursurilor a generat un grad de satisfacție ridicat în raport cu experiența educațională. În chestionarul de feedback, care a fost distribuit companiilor participante, respondenții au declarat că au o părere excelentă sau foarte bună despre:

  • seminarii în ansamblu (91%)
  • informațiile prezentate (93%)
  • interacțiunea cu lectorii (85%)

Citeşte şi Vista Bank va prelua Credit Agricole România