Stiri: Social

Proiect de lege: 1 iunie ar putea deveni zi liberă

11.04.2016

Mai mulți parlamentari au propus, într-un proiect de lege, ca ziua de 1 iunie, Ziua copilului, să fie nelucrătoare. Propunerea vine să modifice, în acest sens, Codul Muncii, fiind inițiată de 85 de parlamentari de la toate partidele.

Potrivit proiectului, Ziua copilului ar urma să fie nelucrătoare, alături de 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Paști, 1 mai, prima și a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie — Sfântul Andrei, 1 decembrie şi prima și a doua zi de Crăciun.

Deputaţii au spus, în expunerea de motive a proiectului de lege, că timpul petrecut de părinți alături de copii reprezintă cea mai eficientă și simplă metodă de a forma și consolida o relație sănătoasă copil-părinte.

„Ziua copilului, sărbătorită în România la 1 iunie, este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia și de a aprecia și iubi copiii. Este o sărbătoare frumoasă care are implicații atât pentru adulți, cât și pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neapărat cu proprii copii”, au mai precizat inițiatorii proiectului.