Emisiune obligatiuni iHUNT

Proiect de susţinere a pieţei de capital, lansat de BVB, ONRC şi Prime Transaction

18.05.2017

Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și compania de brokeraj Prime Transaction au lansat un proiect pilot ce dorește să aducă mai aproape antreprenorii români de oportunitățile din piața de capital.

Proiectul vizează în primă fază municipiul București și face parte dintr-un acord de parteneriat general semnat de cele trei instituții. Pentru a marca semnarea parteneriatului, deschiderea oficială a sesiunii de tranzacționare s-a desfăşurat, în mod excepţional, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București (ORCTB).

„Apreciem că acest demers vine în întâmpinarea mediului de afaceri prin promovarea unui domeniu cu un potenţial încă neexploatat în România”, a declarat Valentina Burdescu, Director General al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Proiectul-pilot presupune amplasarea unui stand de informare la sediul ORCTB, care este vizitat zilnic de peste 2.000 de profesioniști. Aceştia vor putea obține informații legate de Bursa de Valori București, activitatea sa, precum și de alternativele de finanțare și de investiții oferite de aceasta antreprenorilor și investitorilor. Un reprezentant al companiei de brokeraj Prime Transaction va fi permanent la locaţie în timpul programului de lucru al Registrului, pentru a oferi asistență suplimentară.

„Credem că această cooperare cu ONRC creează șanse noi de a fi mai aproape de antreprenori pentru intermediarii financiari”, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Registrul Comerțului, Bursa de Valori București și Prime Transaction consideră că o parte esenţială a misiunii lor este să ajute antreprenorii români să prospere și să se dezvolte. Parteneriatul se bazează pe ideea de a servi acestui scop și de a promova în continuare creșterea durabilă a mediului economic local.

„Acest proiect dovedește faptul că, atât Oficiul Național al Registrului Comerțului, cât și BVB sunt instituții care își propun să sprijine antreprenorii și să le ofere informațiile de care aceștia au nevoie pentru a lua decizii mai bune în activitatea lor”, a declarat Ionel Uleia, CEO la Prime Transaction.

 

 

Citiți și despre: