Stiri: Economie

Proiecte europene de 85 milioane lei, implementate în municipiul Dej

12.05.2014

Colegiul „Andrei Mureşanu” din municipiul Dej a fost reabilitat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar străzile din municipiu vor fi modernizate, în cadrul aceluiaşi program, şi cu finanţare din fonduri europene.

Inaugurarea lucrărilor la colegiu a avut loc vineri, la Dej, în prezenţa viceprim-ministrului Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

„Proiectul Reabilitare Colegiul „Andrei Mureşanu”, implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Dej, a vizat reabilitarea, extinderea şi dotarea corpului de clădire A şi a beneficiat de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat) în valoare de 9,23 de milioane de lei, în completarea cărora beneficiarul a adăugat propria contribuţie financiară”, au declarat reprezentanții MDRAP, într-un comunicat de presă. .

Proiectul „Modernizare străzi în municipiul Dej” vizează îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii populaţiei în zonă, dar şi stimularea activităţilor economice durabile, prin modernizarea pricipalelor 7 coridoare de trafic ale oraşului ce asigură preluarea fluxurilor majore de mărfuri şi pasageri pe direcţia drumului naţional ce traversează oraşul sau pe direcţia principală de legătură cu acest drum.

„Printre rezultatele estimate, se numără eliminarea blocajelor în trafic, creşterea vitezei medii de parcurs la 30 km/h şi creşterea siguranţei în circulaţie în localitate”, a precizat sursa citată.

Valoarea estimată a proiectului este de 75,7 milioane de lei, din care sumele nerambursabile Se ridică la 60 de milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă.