Stiri: Constructii

Proiecte imobiliare finalizate in 2019

Câte locuințe vor livra în 2019 dezvoltatorii imobiliari?

17.07.2019

Proiecte imobiliare finalizate în 2019. În acest an, dezvoltatorii imobiliari vor livra cu 40% mai multe locuinţe noi, comparativ cu anul 2018. Se va ajunge la un total de 14.000 de unităţi, conform datelor Imoteca The Residential Experts.

Proiecte imobiliare finalizate în 2019. Numărul de tranzacții, în creștere

Pe parcursul acestui an, mai multe proiecte rezidenţiale şi-au lansat deja campaniile de vânzări pentru locuinţe finalizate. Astfel, în condițiile unui volum mai mare de unităţi livrate, și numărul tranzacţiilor a avansat. Unul din proiectele de volum de succes din portofoliul Imoteca este Gran Via Park. În cadrul proiectului se livrează apartamentele pentru primele trei fraze de construcţie, în această vară.

Proiecte imobiliare finalizate în 2019. Proiecte de volum

Conform Imoteca Residential Experts, proiectele de volum sunt acele proiecte localizate în cartiere din Bucureşti, aproape de mijloacele de transport, cu preţuri accesibile, dedicate clienţilor care au un venit mediu şi mediu plus.

”Proiectele de volum au ajuns aproape la acelaşi procent în piaţă cu cele mass-market, adică acele proiecte foarte mari localizate lângă oraş, accesibile în general, celor cu venituri mici şi medii. Ponderea proiectelor de volum este de 45%, în timp ce proiectele mass-market ajung la 50%, restul de 5% fiind construcţii de locuinţe pe segmentul fine living (de lux)”, conform specialiștilor companiei.

Proiecte imobiliare finalizate în 2019. Proiecte fine living

În plus, și pentru proiectele fine living, vânzările s-au dublat în primele şase luni ale anului, ceea ce arată un interes în creştere pentru proprietăţile aflate în locaţii foarte bune din Bucureşti, care oferă facilităţi integrate şi cea mai bună calitate a construcţiei, cu cele mai exclusiviste dotări şi amenajări.

Proprietăţile fine living sunt dedicate celor cu venituri mari, preţurile pentru aceste proprietăţi ajungând la o medie de 3000 euro – 4.200 euro/mp, de 3-4 ori mai mare decât la proiectele de volum.

Proiecte imobiliare finalizate în 2019. 100 de proiecte, în construcție

Specialiștii Imoteca au mai anunțat că anul acesta vor fi cu 40% mai multe locuinţe noi pe piaţă. Astfel, dezvoltatorii anunţă că vor livra în total 14.000 de unităţi, faţă de 8.500 unităţi livrate în 2018.

La ora actuală, 100 de proiecte rezidenţiale medii şi mari se construiesc în Bucureşti şi Ilfov, zonele cu cele mai multe tranzacţii imobiliare din România.

Citește și Business Garden Bucharest, administrat de Colliers