Stiri: Economie

Proiecte în valoare de 8,5 milioane lei, implementate în Bistrița

25.08.2014

Școli din 16 localități din județul Bistrița-Năsăud vor beneficia de microbuze pentru transportul elevilor, iar alte 30 de proiecte de dezvoltare locală au primit finanțare prin programele Ministerului Dezvoltării Locale și Administrației Publice (MDRAP). Contractele au fost semnate sâmbătă, la Bistrița, de către viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Dintre cele 16 microbuze, 2 au fost predate primăriilor în luna iulie, la București, iar alte 14 – sâmbătă, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Consiliului Județean.

Microbuzele au fost achiziționate de MDRAP în această primăvară, în cadrul unei proceduri pentru 600 de autovehicule inițiate anul trecut și livrate în tranșe pe parcursul aceste veri, o altă achiziție pentru un nou lot fiind în derulare în prezent.

„Până la sfârşitul acestui an, estimăm că vor mai sosi în judeţ alte 16 microbuze şcolare dotate cu cauciucuri de iarnă şi tahograf. Acestea vor fi livrate din cea de-a doua achiziție, pe care Ministerul Dezvoltării a demarat-o în luna august. Primul lot nu acoperea toate solicitările din teritoriu, de acea am căutat și am găsit resurse pentru încă o serie.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

În ceea ce privește proiectele de dezvoltare locală care au primit finanțare, ele se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală și vizează modernizarea infrastructurii rutiere, rețelele de alimentare cu apă şi canalizare, sisteme de erupare a apelor uzate. Este vorba de 30 de proiecte cu o alocare totală de aproximativ 8,5 milioane lei.

„Până la această dată, judeţul Bistriţa-Năsăud a beneficiat de peste 35 milioane de lei din PNDL, iar la rectificarea bugetară din septembrie, care se anunţă a fi una pozitivă, judeţul va mai primi cel puţin 20 de milioane de lei.”, a precizat Liviu Dragnea.

Tot sâmbătă, ministrul dezvoltării regionale a semnat finanțarea pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din Comuna Bistrița Bârgăului. Proiectul, derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, are o valoare de 130.000 euro și o durată de implementare de 5 luni.