Stiri: Finante

Legislația privind mărcile și indicații geografice, actualizată

Proiectele pentru URBACT III se pot depune până pe 16 iunie

08.04.2015

Primul apel de proiecte deschis în cadrul programului de cooperare URBACT III (2014–2020) este dedicat Reţelelor pentru Planificarea Acţiunilor. Aplicanţii îşi pot înscrie online proiectele pentru care solicită finanţare, iar data limită este 16 iunie 2015, ora 16.00 .

Se estimează că în cadrul acestui prim apel vor fi finanţate până la 20 de astfel de proiecte.

Reţelele pentru Planificarea Acţiunilor dau ocazia specialiştilor să se întâlnească şi să schimbe experienţe, probleme şi posibile soluţii pentru dezvoltarea urbană durabilă, ele creează cadrul pentru o comunicare mai eficientă între reprezentanţii oraşelor şi pot genera idei noi în domeniu.

Astfel de reţele au ca principal obiectiv să contribuie la o mai bună capacitate a oraşelor europene de a implementa politici de dezvoltare urbană durabilă şi, mai specific, la o capacitate crescută de a formula strategii integrate pentru dezvoltarea urbană durabilă.

Prezentarea acestui prim Apel va avea loc în cadrul unui eveniment de tip InfoDay, organizat la Bucureşti în luna mai de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate Naţională a programului, cu sprijinul Secretariatului Comun URBACT.

În întâmpinarea formării parteneriatelor URBACT III a fost creată o platformă PARTNER MARKET PLACE, ce este disponibilă celor interesaţi să aplice pentru a căuta parteneri de Reţea sau celor care au deja idei de proiecte pe o anumită temă, aceştia putând să îşi introducă în formularul online IDEILE DE PROIECTE. Utilizarea acestei opţiuni oferă şi altor potenţiali parteneri, de la nivelul celor 30 de state partenere la program, posibilitatea vizionării tuturor ideilor/temelor de proiecte ce se pot dezvolta în cadrul Reţelelor.

De asemenea, Autoritatea Naţională URBACT în România va oferi sprijin, pe lângă acest motor de căutare, atât pentru conturarea ideilor de proiecte, cât şi prin facilitarea identificării de potenţiali parteneri.

În curând, Programul va lansa un apel pentru selectarea de experţi URBACT. Rolul experţilor va fi acela de a acorda sprijin şi consultanţă reţelelor în procesul de schimb de experienţă la nivel internaţional şi în planificarea şi implementarea activităţilor de proiect.

Programul de cooperare URBACT III (2014-2020), cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, este succesorul programului URBACT II (2007-2013). MDRAP este, pentru ambele programe, Autoritate Naţională, în timp ce Autoritatea de Management a Programului funcţionează în Franţa.

Bugetul total eligibil al URBACT III este de 96,3 milioane euro.