Stiri: Constructii

Proiectul Cluj Business Campus

Proiectul Cluj Business Campus va avea un grad de ocupare de 100%, în mai 2022

30.03.2022

Proiectul Cluj Business Campus (CBC) din Cluj-Napoca, o investiție totală de 27 de milioane de euro, a pionierat conceptul de 1 minute city pe piața de birouri din România. În cei peste 30.000 mp., sunt găzduite birouri, apartamente, bistro, rooftop bar, teren de sport, sală de fitness, parc, o grădiniță și o școală cu curriculum internațional și un studio de podcasting. La ora actuală, campusul este la un grad de ocupare de 90%, iar reprezentanții CBC estimează atingerea gradului de ocupare de 100% până în mai 2022.

Proiectul Cluj Business Campus. Funcționalități diverse și complementare

Funcționalitățile diverse și complementare, aflate într-o zonă centrală, dar protejată de agitația orașului, reduc semnificativ nevoia de deplasare a rezidenților, iar împreună cu evenimentele dedicate comunității, CBC urmărește să încurajeze interacțiunea dintre membrii acesteia. Aceasta este viziunea echipei CBC pentru viitorul muncii hibride, strategie îmbrățișată de tot mai multe companii.

Ce spune CEO-ul Cluj Business Campus?

„Proiectul nostru reprezintă o viziune diferită asupra campusurilor de afaceri, cu o adresare B2B2C. Mai exact, filozofia noastră nu măsoară dimensiunea proiectului doar în metrii pătrați pe care îi închiriem companiilor partenere, ne concentrăm cu aceeași atenție la oamenii pe care îi găzduim și cărora trebuie să le oferim cele mai bune experiențe de birou și de timp liber. Nu este un lucru obișnuit în industria noastră ca dezvoltatorii să se concentreze pe formarea de comunități și să aloce resurse pentru asta, dar cred că este modul corect de a privi spre viitorul real estate-ului”, a declarat Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

Chiriaşi noi

Campusul CBC, alcătuit din trei clădiri de birouri, este închiriat în proporție de 90%, printre chiriașii noi adăugându-se companiile:

  • Blue Projects
  • Delonghi
  • Tecknoworks
  • Samskip
  • Leoni
  • HTEC Group Romania

Acestea ocupă împreună 3.400 mp. în clădirile CBC 2 și CBC 3.

Printre chiriașii existenți ai campusului se numără companiile SAP, Bitdefender și Arobs Transilvania Software.

Citeşte şi Cluj Business Campus, un mini-oraș al anului 2020