Stiri: Finante

Bancnota 20 de lei

Proiectul de fuziune al BCC cu Patria Bank, aprobat de BNR

02.12.2016

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României. Acest lucru permite celor două bănci să demareze formalitățile finale de înregistrare a noii bănci și să înceapă operațiunile necesare pentru a integrarea efectivă.

„Suntem bucuroși că proiectul de fuziune a intrat în linie dreaptă, odată cu primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naționale, și suntem optimiști că procesul de poziționare a noii bănci pe o traiectorie ascendentă va fi accelerat începând cu anul 2017, după implementarea efectivă a fuziunii”, a declarat Horia Manda, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Comerciale Carpatica și al Patria Bank.

În perioada imediat următoare vor fi demarate toate acțiunile necesare integrării celor două băncii și pregătirii pentru a deveni o singură bancă, o atenție deosebită fiind acordată realizării unei tranziții ușoare pentru clienți și parteneri, urmărind menținerea bunei relații dezvoltate până în prezent.

Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comercială Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest SA.