Stiri: Energie

Proiectul E.ON Drive

Proiectul E.ON Drive a ajuns la aproximativ 100 de staţii de încarcare pentru maşinile electrice

12.11.2020

Proiectul E.ON Drive. Până la ora actuală, E.ON Energie România a instalat aproximativ 100 de puncte de încărcare publice şi private pentru maşinile electrice, prin proiectul E.ON Drive. Majoritatea staţiilor sunt rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu şi permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcţie de capacitatea acesteia şi modelul maşinii.

Proiectul E.ON Drive. Bucureşti

Cele mai multe puncte de încărcare sunt în Bucureşti şi în regiunea Moldovei, dar şi în alte locaţii din ţară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive (hartă staţii) sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS).

Soluţia E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor business, printre aceştia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate şi din industrie.

Proiectul E.ON Drive. Mobilitatea electrică

„Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurător şi la un viitor verde”, a declarat Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Sesiuni de încărcare

Anul acesta, numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicaţiei E.ON Drive a depăşit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizaţi prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparaţie, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.

Utilizatorii pot reîncărca vehiculele folosind aplicaţia mobilă cu acelaşi nume, E.ON Drive, lansată în 2019. Aceasta include numeroase facilităţi, între care o hartă interactivă pentru vizualizarea staţiilor de încărcare din apropiere, dar şi pentru călătoriile planificate, posibilitatea de a porni sesiunea de încărcare direct din aplicaţie, fără a avea un cont E.ON Drive, rezervarea staţiei de încărcare, acces la informaţii detaliate cum ar fi:

  • tipul de conector
  • puterea staţiei
  • disponibilitate
  • preţul pe unitate de încărcare

De asemenea, aplicaţia are şi opţiunea de a plăti uşor şi sigur, direct de pe telefonul mobil.

Proiectul E.ON Drive. Preţuri

E.ON oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preţ de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ şi 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.

Citeşte şi Black Friday 2020 EuroGsm. Ce reduceri sunt anunţate?