Proiectul Eu si viitorul meu

Peste 13.000 de elevi au luat parte la proiectul Eu și viitorul meu!

12.06.2020

Proiectul Eu și viitorul meu!, lansat de Junior Achievement România și susținut financiar de OMV Petrom (prin programul RO SMART în Țara lui Andrei), a implicat peste 200 de profesori și 13.000 de elevi de gimnaziu și liceu în activități educaționale pe o platformă interactivă (hybrid/blended learning).

Proiectul Eu și viitorul meu! 100 de şcoli din 13 judeţe

Participanții au provenit din peste 100 de instituții de învățământ din 13 județe, atât din mediul urban, cât și mic urban și rural. Ei au avut posibilitatea de a utiliza eficient tehnologia în educație, parcurgând trei module Junior Achievement practice, pe teme de:

  • educație antreprenorială
  • educaţie financiară
  • orientare profesională

Elevii au descoperit pas cu pas diferite conținuturi noi:

inițierea și conducerea unei afaceri

cum pot economisi și cheltui inteligent banii

alegerea unei profesii în funcție de interesele, valorile și abilitățile personale

 

Proiectul Eu și viitorul meu! Premii

După derularea activităților educaționale, pe parcursul anului școlar 2019-2020, atât în clasă, cât și online, folosind în paralel materiale în format tipărit și resurse digitale, cele mai active școli vor fi premiate cu echipamente pentru învățarea online, în valoare totală de 72.000 de lei, pentru modernizarea spațiilor de învățare. Lista școlilor premiate poate fi consultată pe pagina proiectului.

„În ultimii 7 ani, OMV Petrom a susținut oamenii cu ințiativă și a finanțat peste 100 de proiecte care au adus schimbări în educație, protecția mediului și dezvoltare comunitară, prin competiții anuale naționale de proiecte. RO SMART este una dintre aceste competiții în care proiectul „Eu și viitorul meu!” a fost declarat câștigător, alături de alte 10 proiecte. Așteptăm rezultate concrete și durabilitate, pentru o educație mai bună a tinerilor din România.” – echipa de proiect, RO SMART OMV Petrom

Profesorii au apreciat că activitățile din proiectul Eu și viitorul meu! i-au ajutat pe elevi să:

• înțeleagă mai bine legătura dintre rolul școlii și pregătirea pentru provocările vieții reale, conștientizând valoarea educației pentru viitor;

• identifice modalitățile prin care își pot dezvolta anumite cunoștințe și abilități necesare pentru o viitoare meserie/profesie;

• exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale şi profesionale, inclusiv pe cele digitale, prin diferite exerciții, aplicații, studii de caz, teste de auto-evaluare.

„Proiectul Eu și viitorul meu! a însemnat pentru mine și elevii mei o nouă provocare, aducând conținuturi și metode noi, interactive, spre explorare într-o manieră stimulativă. Platforma vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale copiilor, ale căror abilități digitale trebuie exersate, îmbunătățite și completate cu atitudini antreprenoriale. Activitățile lucrate de elevi dezvoltă competențe și aptitudini personale, de comunicare și sociale. Posibilitatea de lucru individual și în echipă, la școală sau acasă reprezintă un beneficiu adus elevilor care își doresc o abordare în ritm propriu a materialelor. Ne bucurăm împreună de o nouă eră a învățării!” – profesor Colegiul Național Spiru Haret, Tecuci.

Citeşte şi Creştere economică România 2020. Anunţul făcut de INS

 

 

 

Citiți și despre: