Stiri: Social

Proiectul LittleBig2gether.

Proiectul LittleBig2gether a fost lansat. Ce teme sunt abordate în cadrul podcastului?

03.06.2021

Proiectul LittleBig2gether. Primul episod din seria LittleBig2gether a avut drept temă acceptarea, subiect pe care moderatorul Mihaela Ianole l-a dezbătut cu doi dintre cei mai mari specialiști, Camelia Neacșu, psiholog clinician și Georgiana Sima, părinte și antreprenor.

“Referitor la acceptare, ce ne dorim cel mai mult în această viață, intrinsec, este apreciere și acceptare. Câteodată nu ne acceptăm pe noi înșine din vinovăție sau din paradigma întipărită din copilărie conform căreia: Vezi, George, știe deja să scrie și să citească. Tu ce aștepți? De aici începe povestea… de când suntem mici începe marea competiție, marea apartenență la un grup la marea junglă a vieții. Începe apartenența la standarde și tipare.” a precizat în preambul moderatorul podcast-ului.

Proiectul LittleBig2gether. Relaţiile copiilor cu cerinţele educative

Pe data de 1 Iunie, a avut loc lansarea celui de-al doilea episod al podcast-ului cu tema relațiile copiilor cu cerințe educative speciale. Invitații au fost:

  • Mihaela Ghitescu, psiholog clinician și psihoterapeut,
  • un profesor, părinte al unui copil cu CES

Proiectul LittleBig2gether reprezintă un strigăt către lume, un podcast care pune degetul pe rană abordând teme care ne privesc pe toți, fie că suntem copii, părinți sau profesori.

Subiectele abordate sunt de interes general, semnalate de copii sau de către părinți în diverse cercuri: școală, medii sociale formale sau informale. Printre temele abordate în acest podcast se numără:

  • acceptarea
  • relațiile copiilor cu cerințe educative speciale
  • nutriție, hărțuire
  • dezvoltare personală
  • relații toxice
  • mediu înconjurător
  • consumul exagerat și risipa
  • protecția animalelor

Misiunea proiectului

Formatul podcastului este cel în care se dezbat temele alese, de către un părinte, un specialist care oferă expertiză, detalii despre subiect, soluții practice și viziune. Prin LittleBig2gether Asociația YouStars îşi propune:

• comunicarea și expunerea într-o manieră nonformală a unor temeri prin care trecem în viață

• conștientizarea unor situații delicate în care se află la un moment dat copiii, părinții sau profesorii

• schimbarea unor paradigme și atitudini sociale și discutarea temelor în mod transparent

• găsirea unor soluții practice colective centralizate care să impacteze social categoriile vizate

• motivarea a cât mai multor categorii sociale

• implicarea centrală a comunităților

• schimbarea copiilor prin educație

Proiectul LittleBig2gether. Necesitatea de comunicare şi schimbare

Proiectul LittleBig2gether a fost inițiat și dezvoltat de Asociația YouStars împreună cu Mihaela Ianole, specialist în marketing și proiecte de responsabilitate socială.

“Ideea a venit natural, societatea este cea care m-a inspirat și în acest proiect altfel. Necesitatea de comunicare și schimbare, suferință prin care trecem câteodată în calitate de părinți , nevoia de comuniune, compasiune și empatie m-au condus la a creea un concept unic care tratează astfel de teme într-o manieră transparentă”, a declarat creatoarea LittleBig2gether.

Proiectul LittleBig2gether. Mihaela Ianole

Mihaela Ianole deţine experiență în zona de responsabilitate socială și implicare în proiecte educative. În ultimul an și jumătate s-a implicat activ în renovarea și dotarea a 13 școli din mediul rural colaborând cu autorități, societatea civilă și mari companii din mediul privat. Acest lucru s-a realizat în cadrul proiectului “Împreună construim oameni!”

“Mereu am visat la o lume mai bună, că exemplul propriu pe care îl dai lumii este cel mai puternic imbold pentru alți oameni. Cred în puterea fiecărui individ de a aduce propria contribuție pentru a merge toți către progres. Schimbarea trebuie să vină din fiecare dintre noi, entuziasmul, implicarea, compasiunea, pasiunea pentru bine sunt ingredientele minune pentru a motiva comunitățile. Ne dorim prin proiectul LittleBig2gether să schimbăm optica socială, să implicăm opinia publică și să aprindem lumina în mintea și sufletul oamenilor, să înțelegem cu toții că doar prin comuniune unii cu ceilalți și prin educație putem schimba atitudini și moduri de gândire” a concluzionat Mihaela Ianole.

Citeşte şi Școala de primăvară Junior Achievement şi-a desemnat câştigătorii