Stiri: Social

Proiectul Managementul forestier.

Proiectul Managementul forestier a ajuns la a doua ediţie

17.11.2020

Proiectul Managementul forestier. Junior Achievement (JA) România și Ingka Investments România vor desfășura, în anul școlar 2020-2021, a doua ediție a proiectului Managementul forestier. În cadrul proiectului vor fi implicați minimum 200 de elevi din șase licee din țară, cu clase de specializare în domeniul silviculturii.

Proiectul Managementul forestier. Obiective

Proiectul Managementul forestier are drept obiectiv familiarizarea elevilor cu aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, necesitatea protejării și conservării fondului forestier, precum și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silvic.

Cele trei module educaționale dezvoltate în cadrul proiectului se derulează sub coordonarea cadrelor didactice, în sistem hibrid – la clasă și online. Materialele de studiu sunt disponibile atât in versiune digitală, cât și tipărită.

Componentele learning by doing și project based, ce caracterizează conținuturile din cadrul proiectului, ajută elevii să înțeleagă importanța și modul practic în care se aplică managementul forestier responsabil.

Proiectul Managementul forestier. Ce spun reprezentanţii Ingka Investments Romania

„În munca noastră de zi cu zi avem mereu în minte grija pentru păduri, pentru comunitățile în care suntem prezenți și pentru generațiile următoare. Iar în aceste vremuri complicate, copiii și educația au nevoie de tot suportul pe care fiecare dintre noi îl putem da. De aceea, ne bucurăm mult să putem continua acest proiect, acum și cu o componentă online. Suntem ferm convinși că managementul forestier se poate face într-un mod responsabil, cu grijă pentru mediu, și vrem să le povestim copiilor cât mai multe din ceea ce noi știm. Ei sunt, până la urmă, dintre cei care vor prelua ștafeta peste ani. Simplitatea, grija față de costuri, apropierea și grija față de oameni și planetă sunt câteva dintre valorile care ne motivează să inovăm și să îmbunătățim în mod constant felul în care lucrăm.”, a afirmat Bogdan Bănică, Manager de conformitate si sustenabilitate, Ingka Investments Romania.

Proiectul Managementul forestier este recomandat elevilor și profesorilor din învățământul vocațional și tehnologic, învățământul profesional și învățământul postliceal, domeniul silvicultură.

Citeşte şi Kaufland România, veste bună pentru angajaţi. Vor primi vouchere cadou în valoare de 1 milion de euro!