proiectul netcity

Proiectul Netcity se extinde cu paşi rapizi

12.09.2018

Proiectul Netcity se extinde cu paşi rapizi. Mai exact, lucrările la reţeaua metropolitană de fibră optică se desfășoară într-un ritm impresionant, ajungând lunar la peste 50 de kilometri de infrastructură subterană.

Netcity Telecom, companie fondată în 2007, este operatorul rețelei metropolitane de fibră optică din Capitală.

Proiectul Netcity: În ce cartiere se lucrează?

La ora actuală se lucrează în mai multe cartiere din Bucureşti. Este vorba de Tei – Colentina, Berceni – Apăratorii Patriei, Titan-Industriilor. De asemenea, sunt planificate deschiderea unor lucrări în cartierul Cotroceni.

Fiind într-o fază avansată de execuție, lucrările presupun aproximativ 200 de kilometri de rețea subterană.

Proiectul Netcity: Extinderea lucrărilor

În plus, compania are în plan să extindă lucrările în toate sectoarele Bucureştiului. Motivul este următorul: atingerea cat mai rapidă a indicatorilor din studiul de fezabilitate aferent Etapei II, indicatori aprobați recent de Primăria Capitalei.

„Atingerea obiectivelor Etapei II este o prioritate pentru noi, pentru care ne-am pregătit temeinic și care presupune o mobilizare semnificativă de resurse. Prognoza este deja îmbucurătoare, faza de proiectare pentru investiția Netcity 2020 are deja un avans semnificativ, permițându-ne o derulare susținută a lucrărilor de construcție”, a declarat Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.

Conform acestuia, eforturile companiei în implementarea proiectului au scopul de a oferi Bucureştiului o infrastructură modernă şi pregătită pentru noile tehnologii. Astfel, tot mai multe persoane urmează să beneficieze de servicii de telecomunicații în condiții de calitate și siguranță.

Investiţie de 70 milioane de euro până în 2020, în proiectul NetCity

Ţinând cont de ritmul actual de construire a reţelei NetCity, compania estimează că, până în anul 2020, investiția privată va ajunge la peste 70 milioane de euro.

În luna aprilie a anului în curs, compania a obţinut printr-un sindicat de bănci (Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale) majorarea facilității de credit de tip club loan. Mai exact, este vorba de 10 milioane de euro în plus. Fondurile se adaugă la finanţarea primită în decembrie 2016, de 36 milioane euro. Astfel, sunt asigurate fondurile necesare dezvoltării proiectului NetCity.

Netcity Telecom este parte a grupului Electrogrup Infrastructure | E-INFRA.

Citeşte şi Renault Kadjar 2018: Imagini cu noul model. Când ajunge în România?

 

 

 

Citiți și despre: