Stiri: Constructii

Proiectul One Cotroceni Park

Proiectul One Cotroceni Park, finanţat cu 78 milioane de euro

26.07.2021

Proiectul One Cotroceni Park. Compania One United Properties S.A. a încheiat un acord de finanțare a proiectului One Cotroceni Park, componenta office, de până la 78 de milioane de euro. Finanțarea este acordată entităților One Cotroceni Park Office S.A. (c. 40 de milioane de euro) și One Cotroceni Park Office Faza 2 S.A. (c. 28 milioane de euro), la care se adaugă o facilitate de TVA de 9 milioane de euro.

Proiectul One Cotroceni Park. Băncile finanţatoare

Băncile finanțatoare pentru acest credit sunt:

  • Banca Comercială Română
  • BRD Group Société Générale
  • Erste Bank A.G.

Scadența împrumuturilor este de 7 ani.

Dezvoltat pe un teren de 5,8 hectare, pe locul fostei platforme Ventilatorul, One Cotroceni Park este unul dintre cele mai ample proiecte de regenerare urbană din București, conceput într-o abordare holistică de tipul Live / Work / Play.

Componentă office şi rezidenţială

Proiectul cu funcțiune mixtă include o componentă office cu două clădiri mari de birouri de clasă A cu aproximativ 75.000 mp suprafață închiriabilă, una rezidențială cu peste 850 de locuințe și una comercială, care va oferi viitorilor chiriași și rezidenți acces la numeroase facilități, precum operatori de food (cantină, cafenele, wine-bar, bistro, restaurante), fitness și diverse servicii (farmacie, curățătorie, bancă), piste de alergare în aer liber, înot și ciclism.

Componenta office deține certificare LEED Platinum, ce atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului, și este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare pentru bunăstarea ocupanților săi și asigurarea celor mai bune condiții la locul de muncă.

One United Properties este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România.

În plus, One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020.

Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE.

Citeşte şi One United Properties obţine o finanţare de 50 milioane de euro