Proiectul „Primele 1000 de zile”, susţinut de Salvaţi Copiii

13.10.2015

Salvați Copiii România a anunţat astăzi că se alătură programului „Primele 1000 de zile”. Organizaţia vine, astfel, cu un nou proiect prin care își intenţionează să susțină alăptarea și educația mamelor în ceea ce privește importanța nutriției și a unui stil de viață echilibrat pentru sănătatea micuţilor lor.

Salvați Copiii România, Fundația Nutricia și Asociația SAMAS vor dezvolta, în cadrul programului educațional, un proiect pilot care are drept scop creşterea ratei de alătare, prin acordarea de suport tinerelor mămici.

Obiectivul proiectului este ca 1000 de mame să beneficieze de consiliere, urmând ca, după validare, proiectul să fie extins la nivel național.

„România este în continuare clasificată de Organizația Mondială a Sănătății drept țară cu risc înalt în ceea ce privește indicatorii de sănătate, conform datelor furnizate de raportul Peristat 2010. Același studiu atrage atenția asupra mortalității infantile, țara noastră aflându-se pe primul loc în Europa, cu valori duble față de media europeană”, precizează reprezentanţii Salvaţi Copiii.

În plus, în ţara noastră, doar 12,6% dintre mame alăptează, raportat la 30% – media în țările europene. La fel de îngrijorător este faptul că durata medie a alăptării exclusive este de numai două luni.

„Situația îngrijorătoare a sănătății mamelor și a nou-născuților este principalul motiv pentru care am decis să sprijinim programul educațional Primele 1000 de zile. Este foarte important ca părinții să știe că deciziile pe care le iau în această perioadă pentru copiii lor pot influența sănătatea acestora pentru tot restul vieții. În plus, ne dorim ca prin seminariile și orele de consiliere pe care le organizăm să ajutăm cât mai multe mămici să aibă acces la suport psihologic adecvat, informații medicale si sfaturi de la specialiști în educația perinatală”, a afirmat Dr. Sandra Alexiu, Medic Primar Specialist în Medicina Familiei si Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, partener ai programului „Primele 1000 de zile'”.

 

Citiți și despre: