Stiri: Social

Proiectul Resursele Viitorului

Proiectul Resursele Viitorului oferă o experienţă interactivă de învăţare

24.11.2020

Proiectul Resursele Viitorului. Nu mai puţin de 200 de elevi din Buftea vor avea acces gratuit la o experiență de învățare interactivă pe subiecte de implicare în comunitate, protecția mediului și gestionarea responsabilă a resurselor. Desfăşurat în perioada octombrie 2020 – martie 2021, proiectul este susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat împreună cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București.

Proiectul Resursele Viitorului. 200 de elevi din Buftea

Astfel, aproximativ 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Buftea își vor putea dezvolta un comportament responsabil față de mediul înconjurător și consumul de resurse, precum și spiritul de inițiativă și comportamentul civic în comunitate, prin intermediul proiectului Resursele Viitorului.

Activitățile educaționale, de tip learning by doing, se vor desfășura în instituțiile de învățământ din Buftea, sub coordonarea profesorilor, pe baza kit-ului primit și cu sprijin din partea echipei Junior Achievement, pentru:

  • implementare
  • evaluare
  • feedback

Proiectul Resursele Viitorului. Promovarea educaţiei pentru economie circulară

Proiectul Resursele Viitorului are ca scop promovarea educației pentru economie circulară și pentru folosirea responsabilă a resurselor, acasă, la școală și în comunitate. Materialele educaționale vor fi disponibile gratuit pentru clasele înscrise în proiect. Acestea includ resurse digitale interactive, cu ajutorul cărora se pot realiza și experimente pentru a monitoriza calitatea aerului și a analiza impactul activității umane asupra mediului.

Decizii responsabile

Utilizând tehnologia și o platformă online de învățare, elevii vor avea ocazia să își testeze și dezvolte atât capacitatea de a lua decizii responsabile de consum, cât și competențele digitale. O parte dintre aceștia vor putea să participe la Digital Innovation Camp, în cadrul căruia să gândească și să propună, într-un efort de echipă, soluții concrete și inovatoare pentru o problemă reală de consum și reintroducere în circuitul economic, în comunitatea Buftea.

Citeşte şi Evoluția afacerilor în 2020. Ce impact a avut pandemia?