Proiectul Scoala care ne uneste

S-a lansat proiectul ”Școala care ne unește”

29.01.2019

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare au anunțat că lanseză proiectul „Școala care ne unește”. Scopul acestuia este reprezentat de dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare. Astfel, trei școli din județul Satu-Mare vor fi selectate pentru a fi sprijinite în efortul lor de a întări relația cu comunitatea și a oferi elevilor contexte de învățare relevantă pentru viitorul lor.

Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani. Acesta va oferi școlilor un pachet de sprijin complex prin care atât managementul școlii cât și colectivul de cadre didactice și părinții vor parcurge programe de formare și dezvoltare.

Proiectul este derulat de Rotary Club Satu Mare în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi. De asemenea, programul este sprijinit de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în perioada 2019-2021.

Proiectul Școala care ne unește. Aspecte cheie

Printre aspectele cheie abordate în cadrul proiectului se numără:

  • comunitatea ca spațiu de învățare
  • bunăstarea emoțională a cadrelor didactice
  • buna colaborare cu părinții
  • integrarea problemelor din viața reală în învățare

De asemenea, proiectul are în plan să răspundă nevoilor elevilor săi și să îi pregătească pentru o piață de muncă în transformare, dar și să fie cetățeni activi în propria lor comunitate.

Proiectul Școala care ne unește. Beneficii

Școlile selectate vor beneficia de:

  • formare în domeniul leadership-ului distribuit pentru echitate și învățare
  • facilitare pentru realizarea/ajustarea strategiei de dezvoltare a școlii
  • un curs acreditat MEN pentru învățare experiențială
  • un program de dezvoltare socio-emoțională și relațională învățători și profesori diriginți (programul Cercul Siguranței)
  • sponsorizare în valoare de 1000 euro pentru implementarea unor acțiuni derivate din planul de dezvoltare al școlii
  • schimb de experiență cu alte școli din România

Proiectul Școala care ne unește. Expertiză

Membrii clubului Rotary Satu Mare vor pune la dispoziția celor trei școli expertiza și timpul lor pentru a oferi elevilor informații și experiențe concrete pentru orientare vocațională, iar pentru directori – consultanță pentru dezvoltarea școlii.

”Orice școală din județul Satu-Mare care își dorește să facă parte din acest proiect este așteptată să trimită aplicația până în data de 18 februarie. Informații suplimentare despre înscriere și selecție se pot obține de pe site-ul www.noi-orizonturi.ro sau de la maria_kovacs@noi-orizonturi.ro. Sunt încurajate să aplice în special școlile cu învățământ gimnazial, din mediul rural și urban mic”, precizează organizatorii proiectului.

Citește și Asigurarea obligatorie a locuinței. Câți români au o poliță PAD?

 

Citiți și despre: