Stiri: Social

Proiectul ,,Scoli mai sigure, incluzive si sustenabile"

100 milioane de euro pentru Proiectul ,,Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”

07.05.2021

Proiectul ,,Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”. Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare și Tatiana Proskuryakova, director de țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, au semnat un acord de împrumut în valoare de 100 de milioane de euro pentru susținerea Proiectului ,,Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”.

Proiectul ,,Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”. Modernizarea infrastructurii școlare

Proiectul implementat de Ministerul Educației are drept obiectiv modernizarea infrastructurii școlare, prin consolidarea sau construirea și echiparea a cel puțin 55 de școli din mediul urban și rural din zone cu risc seismic ridicat. Astfel, se va asigura sporirea rezistenței la dezastre și la schimbările climatice, facilitându-se medii de învățare mai sigure, eficiente energetic și incluzive pentru elevi și profesori, precum și creșterea capacității instituționale pentru viitoare investiții integrate în școlile din România.

Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

,,Am convingerea că prin implementarea acestui proiect pilot vom face un mare pas înainte spre îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Dorim să ne asigurăm că un număr din ce în ce mai mare de școli oferă condițiile de siguranță, sănătate și sustenabilitate pe care ni le dorim pentru copiii din România. Acordul de împrumut semnat astăzi va finanța integral consolidarea și modernizarea primelor 55 de școli din zone cu risc seismic ridicat, precum și o serie de investiții în infrastructura școlară, digitalizare și dotarea unor săli de clasă inteligente, atât de necesare în țara noastră”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Proiectul ,,Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”. Perioada de implementare

Proiectul se va implementa pe o perioadă de şase ani. Data finală pentru plata sumelor din împrumut este 30 iunie 2027. Împrumutul este acordat pe o perioadă de 10 ani. Rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, la data de 1 martie 2031.

Citeşte şi Proiectul Școli mai sigure, incluzive și sustenabile. 100 de milioane de euro de la BIRD