Constructii

Proiectul Vivenda Residencias Hercesa – condiții avantajoase preferențiale pentru clienți

01.11.2015

Reprezentanții Hercesa susțin că cererile de locuințe au crescut în ultimii ani. Proiectul cel mai complex realizat de Hercesa a fost restaurarea uneia dintre cele mai emblematice și frumoase clădiri din București. Este vorba despre clădirea Hotelului Cișmigiu, imobil încărcat de istorie care la momentul achiziționării sale de către Hercesa se afla în pragul prăbușirii. Hercesa a reușit însă să salveze această clădire istorică întreprinzând un ambițios proiect de restaurare ce a constat în menținerea fațadei și refacerea în totalitate a structurii și a compartimentărilor interioare. În urma finalizării lucrărilor de consolidare, clădirea Hotelului Cișmigiu a fost readusă la gloria de altădată. Actualmente edificiul măsoară o suprafață totală de 9.600 de metri pătrați construiți, respectiv aproximativ 1.400 de metri pătrați pe fiecare etaj și este compusă din spații de birouri și comerciale ce găzduiesc între altele berăria Gambrinus, Institutul Cervantes sau librăria Humanitas dar și din Hotelul Cișmigiu, unul dintre cele mai bine cotate și apreciate hoteluri din București.

Vivenda Residencias

Cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat de Hercesa este însă proiectul rezidențial Vivenda Residencias, complex ce cuprinde în faza de proiect 13 blocuri de locuințe de 5, 12 sau 14 etaje și va totaliza peste 1.200 de locuințe de unul până la trei dormitoare, incluzând și apartamente situate la parter și duplex-uri de patru dormitoare ce dispun de terase generoase. “Prioritatea noastră o reprezintă în acest moment complexul rezidențial Vivenda Residencias, deoarece acesta beneficiază de toată infrastructura necesară pentru dezvoltarea sa. În ceea ce privește proiectele Estellas și Ghencea, acestea sunt proiecte de viitor, pe care le vom dezvolta pe termen lung”, ne-a declarat Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa România și Bulgaria.

Locuințele din cadrul complexului Vivenda Residencias sunt realizate la înalte standarde calitative, au suprafețe cuprinse între 80 și 160 de metri pătrați construiți, si oferă spații luminoase și funcționale, proiectate de o așa manieră încât să asigure un confort sporit.

În prezent Hercesa a vândut în totalitate cele 420 de apartamente, împreună cu parcările, boxele și spațiile comerciale, din cele 3 blocuri construite în cadrul primelor două faze ale complexului Vivenda Residencias, și se află în plin proces de dezvoltare a celei de-a treia faze a proiectului. “Am început comercializarea celei de-a treia faze a proiectului, ce va cuprinde un total de 132 de apartamente, repartizate în două blocuri de 11 etaje, precum și locuri de parcare și boxe de depozitare”, spune domnul Mauricio Mesa.

Beneficii pentru clienți

Unul dintre beneficiile complexului rezidențial Vivenda îl reprezintă localizarea sa foarte bună, în zona de est a Capitalei în imediata vecinătate a mai multor parcuri, spitale, piețe, grădinițe, școli și mari centre comerciale precum Mega Mall, Cora Pantelimon, Mobexpert sau Bricodepot. De asemenea, un alt avantaj al proiectului Vivenda este dat de foarte buna sa conexiune la toate mijloacele de transport în comun, complexul fiind situat în apropierea stației de metrou Costin Georgian, precum și a mai multor stații de tramvai și autobuz.

“Complexul Vivenda dispune de  acces controlat cu pază, de spații verzi, locuri de joacă pentru copii și un teren de baschet, parcare subterană și supraterană, precum și de spații de depozitare la subsol. Alte beneficii ale clienților din proiectul Vivenda Residencias foarte important de menționat sunt și buna compartimentare a apartamentelor,  finisajele de calitate, atent executate, cât și serviciul de post vânzare de care beneficiază fiecare client al proiectului. În plus, menționăm și faptul că Hercesa oferă clienților săi posibilitatea să își personalizeze apartamentul prin intermediul a trei opțiuni de finisare, toate acestea fără costuri suplimentare.  În prezent, 420 de familii locuiesc deja în complex și se bucură de avantajele Proiectului nostru”, a completat reprezentantul Hercesa.

Persoanele interesate să achiziționeze o locuință în curs de execuție în cadrul complexului Vivenda Residencias au posibilitatea plății în rate lunare a prețului apartamentului. De asemenea, clienții Hercesa beneficiază și de pachete personalizate, oferite de dezvoltator în parteneriat cu entitățile bancare. “Avem o formă de plată flexibilă, constând în eșalonarea avansului de 15%, pe care îl solicită orice bancă în vederea obținerii unui credit ipotecar, în rate lunare la dezvoltator, pe toată perioada construcției. De asemenea, banca ce finanțează construcția proiectului  oferă condiții preferențiale pentru clienții noștri”, explică Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa România și Bulgaria.

Nu în ultimă instanță, un alt beneficiu al proiectului Vivenda Residencias îl reprezintă faptul ca majoritatea locuințelor din cadrul complexului pot fi încadrate la un TVA de 5%, date fiind suprafața și prețul acestora, și de asemenea pot fi încadrate în Programul Prima Casă, aspecte de natură a facilita accesul clienților Hercesa la achiziționarea unei locuințe.

Alte proiecte imobiliare

Reabilitarea clădirii Hotelului Cișmigiu și complexul Vivenda Residencias nu sunt singurele proiecte imobiliare de anvergură pe care dorește să le dezvolte compania.

Hercesa intenționează să realizeze un nou proiect hotelier pe terenul său din Strada Căuzași din București, foarte aproape de Piața Unirii. De asemenea alte proiecte imobiliare în faza de proiect pe care compania dorește să le dezvolte pe termen lung sunt complexul rezidențial Ghencea București, constând în mai multe clădiri cu un regim de înălțime diferit totalizând 3.500 de locuințe de unul până la patru dormitoare, precum și proiectul  Estellas Residencias, ce va  cuprinde un număr de 800 de locuințe situate pe Șoseaua Orhideelor din București.

Piața dă semne de revenire

Anul trecut a marcat o creștere a cererii de locuințe noi, spun reprezentanții Hercesa, iar în 2015 acest trend s-a păstrat, vânzările menținându-se constante.

La ritmul bun de vânzări au contribuit, pe lângă buna evoluție a pieței imobiliare, și ofertele speciale acordate în anumite momente de companie. Cu titlu de exemplu se poate menționa reducerea de 1.500 de euro oferită de companie în urmă cu câteva luni clienților interesați să rezerve o locuință în noua fază a proiectului Vivenda Residencias. “Oferta a avut o reacție pozitivă. Numărul de solicitări de informații, de telefoane și de vizite la biroul comercial a crescut semnificativ pe toată perioada ofertei și s-au soldat cu semnarea mai multor contracte de rezervă”, susține directorul general Hercesa România și Bulgaria.

Alte rezultate pozitive

Pe lângă vânzarea cu succes a tuturor apartamentelor din primele doua faze ale proiectului Vivenda Residencias, Hercesa a înregistrat și alte rezultate pozitive. Astfel, Hotelul Cișmigiu gestionat de Hercesa, a fost inclus anul trecut în top trei al clasamentului “Cel mai bun Hotel din București”, pe baza recomandărilor vizitatorilor de pe platforma online TripAdvisor. De asemenea, Hotelul Cișmigiu a înregistrat încă de la inaugurarea sa un grad de ocupare foarte ridicat. Astfel, anul trecut, media gradului de ocupare s-a situat la 63%, cu mult peste așteptările inițiale ale companiei.

Pentru viitor, Hercesa se axează pe dezvoltarea continuă a proiectelor din București, dar și pe majorarea cifrei de afaceri. “Cifra de afaceri pentru anul curent este estimată la 8.5 milioane de euro”, ne-a declarat Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa România și Bulgaria.