Stiri: Logistica

Prologis a cumpărat 25 de clădiri în trimestrul al treilea

27.10.2014

Liderul mondial în dezvoltarea de spaţii industriale Prologis a închiriat în al treilea trimestru al anului spaţii ce cumulează peste 387.000 de metri pătraţi, reprezentând o creştere de 57% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Tranzacţiile realizate în Polonia reprezintă mai mult de 38% din toate contractele de închiriere semnate în regiune.

În plus, compania a încheiat noi acorduri de închiriere pentru o suprafaţă totală de 178.000 de metri pătraţi şi a reînnoit contracte pentru 173.000 de metri pătraţi, restul până la suprafaţa totală fiind reprezentat de contracte pe termen scurt.

Rata de neocupare la nivelul portofoliului Prologis ECE a fost de 7,7 procente la finalul celui de-al treilea trimestru.

În perioada analizată, compania a achiziţionat 25 de clădiri cu o suprafaţă de peste 324.000 de metri pătraţi în Polonia, Slovacia, Cehia şi Ungaria. Aceste active au fost achiziţionate cu un discount semnificativ faţă de costurile de înlocuire.

În plus, Prologis a finalizat lucrările pentru patru clădiri ce însumează 70.500 de metri pătraţi situate în Wroclaw, Szczecin şi Bratislava. Proiectele finalizate includ prima clădire „Small Business Units” de 18.200 de metri pătraţi situată în Prologis Park Wroclaw III, care este pre-închiriată în proporţie de 75%.

La finalul lunii septembrie, Prologis a anunţat demararea lucrărilor pentru construirea unei clădiri build-to-suit (BTS) de 31.190 de metri pătraţi pentru ČERVA pe terenul recent achiziţionat din Prologis Park Prague-Airport. O altă clădire speculativă ce acoperă o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi este în construcţie în acelaşi parc.

„Activitatea noastră înregistrată în al treilea trimestru reflectă redresarea puternică a pieţelor precum Praga, Poznan şi Wroclaw, în vreme ce creşterea cererii de închiriere continuă să se materializeze la nivelul altor pieţe din ECE. Având în vedere climatul economic şi oportunităţile de achiziţii pentru creşterea portofoliului, echipele noastre de la nivel local oferă un avantaj competitiv în identificarea de investiţii regionale”, a declarat Ben Bannatyne, managing director şi director regional, Prologis Central & Eastern Europe.