Stiri: Logistica

Prologis a cumpărat două unităţi logistice, în Polonia şi Ungaria

17.07.2014

Liderul mondial în domeniul spaţiilor industriale, Prologis, a anunţat că a cumpărat două unităţi logistice de înaltă calitate în Polonia şi Ungaria de la Invesco Real Estate. Per total, portofoliul achiziţionat însumează 94.200 de metri pătraţi şi este închiriat în totalitate cu o perioadă medie până la următoarea reînnoire a contractului de 6 ani.

Trazacţia vizează o clădire de 56.700 metri pătraţi în Gliwice, Polonia, redenumită Prologis Park Gliwice, situată în regiunea Silezia Superioară. Clădirea şi ocupată de Tesco, precum o altă clădirea -Prologis Park Budapest-Ullo – cu o suprafaţă de 37.500 metri pătraţi. Aceasta din urmă, este ocupată de Auchan şi află în vecinătatea Aeroportului Naţional şi a şoselei de centură ce ocoloşte Budapesta.

„Aceste două proprietăţi închiriate către clienţi de nivel premium reprezintă o completare foarte importantă la portofoliul deţinut de Prologis în Polonia şi Ungaria. Ambele sunt situate în locaţii cheie pe rute comerciale majore a căror importanţă creşte datorită dezvoltării comerţului intra-regional în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Ben Bannatyne, Regional Head Prologis Central & Eastern Europe.

La finele lunii martie, Prologis deţinea şi administra spaţii de logistică şi distribuţie cu o suprafaţă totală de aproximativ 3,7 milioane metri pătraţi în Europa Centrală şi de Est.