Stiri: Companii

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Proplast vrea să preia grupul Omniform

07.06.2021

Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care Grupul Proplast, Franța, va prelua, prin intermediul Nutripack SAS, grupul Omniform SA. Această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de instituţie.

Activitatea grupului Proplast

Grupul Proplast este activ pe piața europeană, în principal, în sectorul producției de ambalaje din plastic rigid, dar desfășoară activități și în domeniul vânzării de pahare de plastic reutilizabile și în cel al producției de echipamente și instrumente necesare pentru injecția plasticului.

Grupul Omniform este specializat în producția de ambalaje, tăvi și blistere personalizate, în principal, pentru industrii alimentare. Omniform SA este prezent pe piața din România prin intermediul Duton Plast Muscel SA. Este vorba de compania care produce recipiente din plastic de unică folosință. Acestea sunt destinate în principal industriilor alimentare.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei: Aaylex System poate să preia compania Banvit Foods