Protest al transportatorilor în faţa Guvernului. De ce sunt aceştia nemulţumiţi

26.04.2017

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează acțiuni de protest, în perioada 26-27 aprilie, în fața sediului Guvernului, între orele 9.30-21.00. Taximetriștii și transportatorii rutieri de persoane au cerut guvernului o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea pirateriei din această piață, dar până acum nu a fost dat niciun răspuns. Conform aprobării CG al PMB, protestatarii pot aduce în fața sediului Guvernului până la 6.000 de mașini – taxiuri, autobuze și microbuze.

În cele două zile de protest, 26 și 27 aprilie, transportatorii participanți la protest nu vor efectua nicio cursă.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienților noștri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, și bucureștenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constituția României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege (…). Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenții și avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfășura activitatea fără concurență neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejați în România și au ajuns să ne depășească numeric pe noi, cei care respectăm legislația în vigoare”, au anunţat aceştia.

Revendicările transportatorilor sunt următoarele:

  • Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, așa cum s-a întâmplat în țările europene, unde statul a vrut să-și protejeze transportatorii autorizați.
  • Cerem scoaterea în afara legii a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare.
  • Cerem scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera, conform legii.
  • Cerem eliminarea din textul de lege a termenilor „permanent” și „în mod repetat”, care blochează posibilitatea de acțiune a autorităților, pentru a-i opri pe transportatorii neautorizați.
  • Cerem anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre București și Ilfov care au fost scoase la licitație și câștigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privați.

 

 

Citiți și despre: