protest transportatori

Transportatorii anunță un protest masiv pe 26-27 septembrie. De ce sunt nemulțumiți?

25.09.2018

Transportatorii ies în stradă. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că Primăria Capitalei a aprobat protestul organizat miercuri și joi, 26-27 septembrie, din faţa Ministerului Transporturilor.

Conform autorizaţiei, acţiunea de protest va avea loc între orele 09.00-15.00.

Protest transportatori: 700 de persoane și 500 de autocare

La mitingul din faţa Ministerului Transporturilor vor participa 700 de persoane și 500 de autocare și microbuze. Aceștia reprezintă o mică parte din transportul rutier de persoane și activităților conexe ale membrilor asociaţiei.

Ce spun reprezentanţi COTAR

Ion Comusi, prim-vicepreședinte COTAR, spune că proiectul care urmează să fie dezbătut în Comisia de Dialog Social va duce la distrugerea sectorului transporturilor rutiere din România.

„Ne exprimăm dezacordul față de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge întregul domeniu al transporturilor rutiere. Cerem scoaterea de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe ale acestora, stabilite prin Ordonanța Guvernului nr 27/2011, privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului Transporturilor și infrastructurii nr 980/2011 , cu modificările și completările ulterioare”, au explicat reprezentanţii COTAR.

Protestul va fi anulat dacă proiectul va fi retras de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social.

Citeşte şi Piața auto din România: Creştere spectaculoasă în perioada ianuarie-august 2018

Protest transportatori: Modificarea legii taximetriei

În plus, transportatorii solicită modificarea Legii taximetriei și a celei care reglementează activitatea “rent a car”.

„Am depus solicitări la Ministerul Transporturilor, în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de “rent a car” să fie trecută în administrația ARR, pentru a exista o mai bună coordonare și funcționare a acesteia”, a declarat Ion Comusi, prim-vicepreședinte COTAR.

Citeşte şi Programul Rabla 2018: Câte fonduri mai sunt disponibile?

 

 

Citiți și despre: