Stiri: Finante

Olimpiada ASF 2024.

Protocol de colaborare între ASF şi ARA

10.02.2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Asociația Română de Actuariat (ARA) au semnat un protocol care reglementează colaborarea între cele două entități în ceea ce priveşte schimbul de informaţii în scopul dezvoltării domeniilor de interes comun.

Acest acord vizează aspecte precum elaborarea legislaţiei aplicabilă actuarilor, asigurarea pregătirii şi perfecţionării profesionale specifice, fundamentarea cercetărilor de piaţă în vederea unei corecte informări a consumatorilor de servicii de asigurări.

Un prim proiect care va fi realizat în baza acestui protocol urmăreşte efectuarea unei analize a daunalității înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, cercetarea urmând să utilizeze date consolidate la nivelul întregii piețe de asigurări pe o perioadă de 3 ani.

”Ne bucură deschiderea manifestată de specialiştii ARA prin implicarea în definirea contextului evoluţiilor din piaţa de asigurări. Este în egală măsură un demers educaţional, cât şi un exerciţiu de transparenţă”, a declarat Mișu Negrițoiu, președintele ASF.

În perioada următoare experţii din cele două organizaţii vor definitiva metodologia şi parametrii specifici cercetării de piaţă referitoare la daunalitatea înregistrată la nivelul pieţei RCA, urmând ca rezultatele acesteia să fie făcute publice până la sfârşitul primului semestru al acestui an.

 “Încheierea protocolului de colaborare dintre ASF şi ARA completează într-un mod cât se poate de pozitiv evoluţia asociaţiei, beneficiind de statutul ARA de membru deplin în cadrul asociaţiei de profil europene şi, recent, şi a celei internaţionale. Este un moment oportun ca ARA să contribuie, prin cunoştinţele şi experienţa profesională ale membrilor asociaţiei, împreună cu specialiştii din cadrul ASF, la creşterea transparenţei de pe piaţa asigurărilor şi la ridicarea gradului de cunoştinţe şi înţelegere a acestei pieţe”, a declarat Florin Ginghină, preşedintele ARA.