Stiri: Finante

Provident a început colaborarea cu ANAF

05.09.2017

Clienţii Provident pot avea acces mai rapid la credite, fără dovadă de venit, doar prin verificarea în baza de date a ANAF. Astfel, compania a anunţat că a început colaborarea cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru îmbunătăţirea şi accelerarea proceselor de acordare a creditelor. Această colaborare este parte integrată a politicii de creditare responsabilă a companiei şi vine în sprijinul clienţilor pentru a le facilita accesul la produsele şi serviciile oferite.

Colaborarea cu ANAF va reduce considerabil timpul de aşteptare între momentul solicitării creditului şi momentul acordării sumei solicitate. Prin urmare, clienţii care vor dori să contracteze un credit din portofoliul de produse al companiei, vor putea putea alege verificarea în baza de date a ANAF în locul adeverinţei de venit. Consultarea bazei de date a ANAF va oferi date pe care compania folosi în procesul de evaluare a posibilităţii fiecărui client de a plăti ratele săptămânale sau lunare, fără a se dezechilibra financiar.

De la începutul colaborării cu ANAF, Provident Financial România a avut deja aproape 1.000 de solicitări pentru verificarea în baza de date a agenţiei. În plus, procesul de aprobare a fost redus de la 24 de ore, până la o medie de câteva ore.

Interogarea bazei de date ANAF pentru fiecare client în parte se face doar după ce clientul semnează acordul de interogare.

,,Pentru noi este important ca fiecare contract de creditare să fie o decizie responsabilă, atât din partea clientului, cât şi din partea noastră. Vrem să ne asigurăm că ţinem pasul cu nevoile clienţilor noştri şi că reuşim să le acordăm credite rapid dar responsabil. Prin această interogare în baza de date a ANAF, venim în ajutorul clienţilor noştri, mai ales în situaţia în care le este dificil să obţină dovada de venit, fie pentru că angajatorul trenează procesul, fie pentru că eliberarea documentului durează prea mult”, a declarat Directorul General al Provident Financial România, Viktor Boczan.