Stiri: Finante

Provident Financial are un nou director de operaţiuni

30.04.2014

Compania de credite de consum Provident Financial are un nou director de operaţiuni, Bogdan Matei fiind numit în această funcţie. Acesta deţine o experiență vastă în cadrul unor companii românești și multinaționale precum Vodafone România, UTI Construction & Facility Management, Germanos Telecom România sau Pagini Aurii România, unde a condus timp de peste zece ani echipe de vânzări și a gestionat operațiunile de dezvoltare a unor rețele teritoriale ample.

“Suntem convinși că experiența lui Bogdan Matei va aduce valoare echipei care, în ultimii opt ani, a făcut din Provident unul dintre cele mai puternice branduri din România. Bogdan va fi responsabil de elaborarea și consolidarea strategiei de operațiuni și ni se alătură într-un moment extrem de important pentru noi, la scurt timp după începerea operațiunilor în Bulgaria și a unor programe pilot care ne vor permite să diversificăm oferta de produse”, a declarat Ivo Kalik, director general Provident Financial România.

Bogdan Matei îl înlocuiește pe Neil Dalgliesh, care va prelua o funcție de conducere în structura centrală a companiei-mamă. Boardul Provident Financial România are acum în componență șase români, doi cehi și doi britanici.

“Sunt încântat să mă alătur echipei Provident Financial România și să contribui la îndeplinirea a două dintre cele mai importante obiective ale companiei: de a fi recunoscuți pentru calitatea serviciilor oferite clienților și a avea un portofoliu de 500.000 de clienți activi în următorii ani“, a spus Bogdan Matei, noul director de operațiuni al Provident Financial România.

În primele trei luni ale acestui an, valoarea împrumuturilor acordate a crescut cu 32% comparativ cu perioada similară din 2013, iar veniturile au înregistrat un avans de 22%.

La începutul acestui an, Provident a anunțat că unul dintre principalii piloni ai strategiei sale pentru dezvoltare îl reprezintă extinderea portofoliului de produse pe care îl oferă clienților și că testează produse și servicii noi, inclusiv împrumuturi cu perioade mai lungi de rambursare, de 78 de săptămâni, și programe care recompensează clienții fideli prin reduceri de costuri.