Stiri: Sanatate

ProVita inaugurează Centrul de Recuperare Medicală Sportivă

11.06.2015

Centrul medical a anunţat că va inaugura, în această seară, Centrul de Recuperare Medicală Sportivă. Diferită de kinetoterapia clasică , recuperarea medicală sportivă (RMS) folosește principiile antrenamentului sportiv, adaptate însă la particularitățile fizice, psihice și sociale ale pacientului.

Astfel, tratamentul îmbină terapia pe aparate medicinale cu antrenamentul funcțional, făcând astfel posibilăînceperea terapiei în primele zile dupa operație și continuând până la antrenarea solicitărilor specifice sportului de perfomanță.

Aparatele utilizate în cadrul centrului sunt produse exclusiv în Germania și sunt omologate medical.

Conceptul RMS include o serie de teste aparative și funcționale, cu ajutorul cărora sportivii amatori sau profesioniști își pot evalua riscul apariției accidentărilor și se pot antrena în funcție de obiectivele propuse.

La lansare vor fi prezentate și cele două aparate unice în România. Este vorba de Biodex System 4 Pro (aparat izokinetic de diagnostic și recuperare) și VACUMED, aparat folosit în afecțiuni circulatorii, regenerarea sportivilor, precum și pentru tratarea unor probleme estetice (celulita).