Business Days 2016

07.06.2016

În perioada 29-30 iunie va avea loc, la Congress Hall din cadrul Palas Iași, evenimentul Iași Business Days 2016, acțiune ce reunește peste 1.000 de antreprenori și manageri din zona de est a României, dar și din zona transfrontalieră Chișinău și Ucraina. Evenimentul este dedicat antreprenorilor și managerilor cu experiență, dar și celor aflați la început de drum.

Business Days, platforma de informare, educare și de business networking dedicată antreprenorilor și managerilor din România, a elaborat un studiu de piață ca un preambul în pregătirea celei de-a 23 a ediție a Iași Business Days. Cercetarea este despre nevoile, problemele și provocările mediului de afaceri din regiunea de est a țării și s-a realizat pe un eșantion de 200 de antreprenori, manageri și profesioniști, în perioada 15 aprilie-27 mai 2016.

Concluziile evidențiază că principalele bariere în calea pornirii unei noi afaceri sunt teama de eșec, birocrația și lipsa infrastructurii. De asemenea, lipsa unei educații de business formale și informale de calitate, dar și zelul și inechitatea organelor de control ale statului reprezintă provocări pe care trebuie să le înfrunte oamenii de afaceri din această regiune.

Astfel, 33% dintre intervievați percep eșecul ca o barieră pentru următoarele afaceri, în timp ce 26,1% au afirmat că eșecul este un prilej pentru învățare, iar 19% au afirmat că acesta indică lipsa calităților necesare pentru a deveni un antreprenor de succes.

De asemenea, 56% dintre respondenți susțin că cele mai importante provocări sunt lipsa infrastructurii de transport și logistică și lipsa unei culturi antreprenoriale sănătoase, 28,9% consideră o provocare mare zelul și injustețea organelor de control ale statului, iar un procent de 27% consideră o provocare medie lipsa unei educații de business formale și informale de calitate.

Măsurile cu un impact favorabil în stimularea economiei locale și pentru dezvoltarea afacerilor, conform respondenților, sunt reducerea birocrației, simplificarea legislației și a Codului Fiscal (consideră 1 din 3 intervievați), reducerea taxelor și acordarea de facilități fiscale (23%), dar și creșterea nivelului de educație antreprenorială a oamenilor de afaceri din Moldova (12,7%).

„Oamenii de afaceri din Moldova se confruntă cu probleme asupra cărora au o influență limitată, precum starea infrastructurii, dar și cu probleme care pot fi corectate mult mai ușor, precum educația de business primită de la antreprenori cu experiență. Ca platformă dedicată antreprenorialului, Business Days pune în legătură oameni de afaceri din cele mai diferite domenii de activitate. Participanții la evenimentele noastre pot astfel afla <<direct de la sursă>> cum pot păstra cei mai buni angajați, cum pot găsi noi parteneri de afaceri sau cum pot să își raționalizeze costurile”, a declarat Laszlo Pacso, fondator și coordonator Business Days.

Înscrierile la Iași Business Days au început pe 31 mai, iar până în data de 15 iunie este perioada de early-bird, cu 15% reducere la toate tipurile de acces. Acțiunile care vor avea loc în cadrul evenimentului sunt dezbateri, conferințe, masterclass-uri, sesiuni de minitraining-uri, sesiuni speciale de business networking, sesiuni speciale de dezvoltare personală, sesiuni speciale pentru studenți, workshop-uri.

În plus, dintre speakerii care vor participa la eveniment fac parte Laszlo Pacso, Fondator și Coordonator Business Days, Anca Doicin, Redactor Șef Business Days Magazin, Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Eusebiu Burcaș, Specialist educație financiară, Mru Patel, Antreprenor, Lorand Soares-Szasz, Business Coach Coaching 4You, Mihaela Tatu, realizator emisiuni TV, Alex Dona, Times New Roman.

 

Citiți și despre: