PsiControl investește într-o nouă fabrică

01.11.2020

Noul site, cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați, va începe să fie ridicat în toamna anului 2020 și finalizat în aproximativ 12 luni. PsiControl, compania care oferă servicii de fabricație electronice, montaje de plăci de circuite imprimate, asamblare de module și achiziții logistice, a cunoscut o evoluție extrem de favorabilă în ultimii doi ani de activitate, depășind pragul de 200 de milioane de lei ca cifră de afaceri. Pentru companie, anul 2019 a fost un an de consolidare și de pregătire pentru clienții care s-au alăturat recent și pentru care PsiControl a început producția propriu-zisă din 2020.

În acest moment, portofoliul de produse al companiei cuprinde module și plăci electronice cu software încorporat, pentru diverse aplicații, dar și controllere pentru utilaje industriale, module de termotehnică, module pentru managementul flotelor de transport pe roți, module pentru smart house, module pentru supravegherea și dirijarea traficului, pentru aparatură medicală și plăci și module pentru rulote și caravane.

Creșterea organică a comenzilor a determinat acționarii să ia decizia de a construi o nouă fabrică în Râșnov

Creșterea organică a comenzilor a determinat acționarii să ia decizia de a construi o nouă fabrică în Râșnov. În acest sens, a fost achiziționat un teren de 40.000 mp, s-a schimbat destinația acestuia și s-a obținut autorizația de construire a noului site de producție cu o suprafață de 11.000 mp. Noul site va începe să fie ridicat în toamna anului 2020 și finalizat în aproximativ 12 luni.

„Planurile prevăd construcția eșalonată a 3 corpuri de clădiri, a căror suprafață însumată va depăși 24.000mp. Din punct de vedere operațional, am achiziționat linii de fabricație pentru clienții noi adăugați în portofoliu”, ne-a declarat Dl. Petre Dorian Cristian, Director General PsiControl.

Proiecte dezvoltate în ultimii doi ani de activitate a companiei

Pentru PsiControl, toate proiectele în care se implică sunt la fel de importante, având în vedere strategia care este susținută de patru piloni de dezvoltare: PsiControl – partener de creștere pentru clienți; Psi Control – partener inovativ pentru clienții actuali și viitori; PsiControl – partener performant în activitatea de dezvoltare și producție a controllerelor cu software încorporat și, nu în ultimul rând, cel de al 4-lea și poate cel mai important, PsiControl – pilonul susținut de oameni, atât angajații proprii, cât și colaboratori sau oameni din comunitatea în care activează.

În plus, calitatea a fost și rămâne o preocupare majoră în activitatea companiei. În acest sens, PsiControl deține toate standardele de calitate necesare industriilor cărora se adresează, respectiv: ISO 9001:2015, ISO 14001: 2015, ISO 13485 :2016; CCC.

PsiControl deține toate standardele de calitate necesare industriilor cărora se adresează, respectiv: ISO 9001:2015, ISO 14001: 2015, ISO 13485 :2016; CCC

Domeniul de activitate al companiei este unul cu mare potențial, având în vedere că viitorul pieței de mecatronică este în continuă creștere. Acest lucru este susținut de doi factori importanți: Controllerele și Interfețele Om-mașină, cu software încorporat, sunt tot mai solicitate în toate aplicațiile, indiferent că vorbim de aplicații industriale sau casnice. În al doilea rând, întregul pachet de module cu software încorporat crește constant din punct de vedere tehnologic din următoarele considerente: crește ca și echipament, software-ul care este încorporat, conectivitate – Internet of Things – și mentenanța  diverselor utilaje și aplicații, care tinde să se facă de la distanță.

Nevoile clienților în perioada de criză generată de pandemia de COVID-19

În general, pe această piață s-a manifestat o redistribuire a cererii, în funcție de sectoarele de activitate cărora li se adresează produsele. Astfel, din cauza pandemiei, a crescut foarte mult cererea pe sectorul de controllere pentru rulote și caravane, ca urmare a temerilor populației de a se caza în unități hoteliere, dar și faptul că acestea au fost indisponibile pe perioada pandemiei.

De asemenea, industria aparaturii medicale a consemnat creșteri semnificative în această perioadă. Pe de altă parte, sectorul legat de producția autoturismelor a încetinit. Însumând, activitatea companiei nu a fost modificată semnificativ de evoluția pandemiei, întrucât a existat un echilibru din punct de vedere al cererii.

Activitatea companiei nu a fost modificată semnificativ de evoluția pandemiei, întrucât a existat un echilibru din punct de vedere al cererii

Echipa PsiControl

În prezent, în cadrul companiei activează 234 de angajați, însă procesul de recrutare este unul continuu.

„Căutăm încă 35 de noi colegi care să ni se alăture. Ca și beneficii, angajații noștri se bucură de un pachet atractiv, aliniat la piața locală. Strategia de dezvoltare a companiei a necesitat internalizarea procesului de HR, serviciu care în prezent este coordonat de o colegă tânără, dar cu mare experiență în Resurse Umane”, a continuat Directorul General.

Prima etapă din acest proiect a fost începerea unui proces structurat de măsurare a satisfacției angajaților, acesta fiind doar primul pas dintr-un proiect complex de îmbunătățire a culturii organizaționale, care să contribuie la o mai bună comunicare și la construirea unui mediu de lucru pozitiv și motivant, bazat pe încredere, implicare și respect.

Compania organizează și programe de internship, ultimul program de acest gen fiind încheiat în anul 2019, cand 2 noi colegi ingineri s-au alăturat echipei, după ce au parcurs fiecare etapă a programului și au decis să rămână alături de PsiControl, de această dată în calitate de angajați. Pe viitor, compania își propune ca și în 2020-2021 să continue parteneriatul cu unitățile de învățământ din Brașov, și nu numai.

Măsuri luate pe perioada pandemiei

Din cauza pandemiei, compania a fost nevoită să refacă analiza de risc pe întreaga zonă de producție și zona administrativă. Ca urmare a acestei analize de risc s-au instituit măsuri care să asigure protecția față de eventuale infecții.

Din cauza pandemiei, compania a fost nevoită să refacă analiza de risc pe întreaga zonă de producție și zonă administrativă

Cele mai importante măsuri au vizat purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toata durata programului, montarea de separatoare din plastic la locurile de muncă care nu permit păstrarea distanței de 1.5 m, regândirea pauzelor de masă astfel încât numărul de persoane prezente simultan în sălile de mese sau în pauze să se reducă la o treime în conformitate cu capacitatea acestor săli.

În plus, mijloacele de transport în comun au fost suplimentate pentru a asigura o distanță de cel puțin 1.5m între colegi, iar la intrarea în fiecare schimb s-a realizat un triaj epidemiologic bazat pe un chestionar și măsurarea temperaturii corporale. Au fost distribuite și măști, soluții dezinfectante și alte materiale necesare dezinfecției și protejării angajaților, la fiecare 2 săptămâni fiind realizată o dezinfecție cu o firmă agreată de către DSP, iar pentru personalul administrativ au fost create noi spații de birouri.

În ceea ce privește protejarea mediului și implicarea în comunitate, în fiecare an PsiControl s-a implicat în programe de împădurire, ecologizare, curățenie, cu excepția acestui an în care, din cauza pandemiei, toate activitățile sociale au fost amânate.

În comunitate, implicarea companiei este dovedită prin grija față de colegi, precum și prin preocuparea de a menține un grad ridicat de conștientizare a pericolelor presupuse de pandemie, prin trimiterea de comunicate cu frecvență săptămânală, prin care se reamintește angajaților cât este de important ca normele și procedurile interne cu privire la pandemie să fie respectate.

Estimări pentru viitor

Dacă anul 2018 a fost anul de vârf pentru vânzările companie, pe parcursul anului 2019, ca urmare a unor evenimente pe diverse piețe tradiționale pentru industria textilă, vânzările grupului Picanol, de războaie de țesut care conțin și controllere produse de PsiControl, s-au ajustat ușor negativ. Evoluția în 2020 este similară celei din anul anterior, reprezentanții companiei estimând o menținere a cifrei de afaceri la nivelul anului precedent.

„Despre anul 2020 putem să estimăm în cel mai pozitiv scenariu menținerea la același nivel cu anul precedent. Pentru noi, acest an este un an al schimbării. Ne-am propus să investim timp, energie și implicare în a lucra la dezvoltarea culturii organizaționale, fidelizarea angajaților și consolidarea disciplinei, încrederii și colaborării noastre. Ne dorim ca atunci când ne mutăm în noua clădire PsiControl, să luăm cu noi doar obiceiuri și practici pozitive, profesionalism, implicare și respect. Ne dorim să fim din ce în ce mai buni în ceea ce facem, atât din punct de vedere al calității produselor pe care le fabricăm, cât și a gradului de implicare și satisfacție al angajaților noștri”, a declarat, în încheiere, Dl. Petre Dorian Cristian, Director General PsiControl.

 

 

Citiți și despre:

O părere la “PsiControl investește într-o nouă fabrică

  1. Pingback: PsiControl investește într-o nouă fabrică – Reporter

Comentariile nu sunt permise.