Producatori

PsiControl, o companie centrată pe oameni

01.09.2018

Compania este prezentă de 12 ani pe piața de mecatronică din România. PsiControl, parte din Picanol Group, înființat în anul 1936 în Belgia, cu aproximativ 2.300 de angajați, cu activitate desfășurată în 14 locații diferite și cu o cifră de afaceri de 688,93 milioane de euro în 2017 este o companie care dezvoltă, testează și verifică sisteme de controller specializate – totul pentru a furniza produse de încredere, la standarde de calitate superioară, realizate printr-un flux operațional flexibil și extrem de bine integrat.

“PsiControl se ocupă de designul, verificarea, testarea, prototiparea și realizarea de preserii – totul în cadrul aceleiași companii, a cărei activitate este susținută de o adevarată rețea de furnizori și o logistică extrem de bine pusă la punct pentru a permite furnizarea soluțiilor în timp util”, ne-a declarat dl. Petre Dorian Cristian, Directorul fabricii.

Pentru a satisface nevoile clienților, PsiControl se bazează pe o comunicare neîntreruptă cu aceștia pentru a concepe și oferi soluții conform ultimelor tendințe de evoluție tehnologică și conforme cu standardele de performanță, cost, calitate și disponibilitate.

“We are reliable – because we care” – însumează în câteva cuvinte filosofia din spatele acestei companii care se dorește a fi un partener de încredere pentru clienții săi, pe toată durata de viață a sistemelor electronice pe care le furnizează, oferind sisteme care sunt menite să asigure o funcționare fără probleme 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Activitatea din România

La începutul anului 2006, compania PsiControl a deschis o nouă filială în Râșnov (Brașov) – Psi Control SRL – pentru a spori gradul de competitivitate al activităților și pentru a consolida portofoliul de proiecte dezvoltate. Pentru PsiControl, acest pas a fost unul important către stabilirea unei poziții superioare la nivelul pieței mecatronice globale. Prin deschiderea punctului de lucru din România a fost îmbunătățită considerabil poziționarea pe piață din punct de vedere al competitivității. Procesele de industrializare și de producție pentru seriile de volume mari, precum și competențele în ceea ce privește designul și procesul de prototipare în Ypres au reprezentat punctele forte ale companiei.

Din acel moment, PsiControl a intrat într-un proces de creștere/evoluție continuă atât în ceea ce privește creșterea numărului de produse, cât și în ceea ce privește sporirea bazei de clienți.

Activitatea PsiControl se bazează pe legătura strânsă dintre Europa de Est și de Vest – designul este realizat în Belgia, prototipurile și seriile inițiale sunt produse și verificate în aceeași locație de obicei, iar în momentul în care sunt destinate producției în serie sunt transferate la unitatea de producție din România.

Domenii de activitate

Întreaga activitate a companiei poate fi grupată în jurul a patru principii – PsiControl ca partener alături de care să evoluezi, ca partener inovativ, ca partener interesat de sporirea și îmbunătățirea performanțelor și ca partener care are sprijinul oamenilor

Domeniul de activitate al PsiControl este reprezentat, printre altele, de servicii de fabricație electronice, montaje de plăci de circuite imprimate, asamblare de module, achiziții logistice și folosirea resurselor locale în toate aceste procese. Compania mamă, Picanol Group, rămâne clientul principal pentru produsele PsiControl, deși în ultima vreme, având în vedere evoluția continuă a companiei, procentajul în care compania mamă a contribuit la realizarea cifrei de afaceri a scăzut.

“Principalele avantaje competitive oferite sunt reprezentate de calitatea produselor, siguranța soluțiilor oferite și mai ales preocuparea pentru client”, este de părere dl. Petre Dorian Cristian.

În ceea ce privește procesul de producție, putem vorbi de tehnologie de ultimă generație în fiecare etapă a procesului, indiferent că facem referire la tehnologia de montare direct pe suprafață, montare prin placă cu cablaj imprimat prin găurile de inserție, despre procesele de testare, asamblare sau de tratare a suprafețelor plăcilor de circuit imprimate. Totul se realizează în cadrul unei unități moderne de peste 5.500 mp dintr-un parc industrial localizat în Râșnov. Activitatea pe teritoriul României, începută în anul 2006, se desfășoară în cadrul unei singure unități, întreaga producție obținută fiind destinată vânzării peste hotare.

PsiControl, o companie centrată pe oameni

PsiControl, o companie centrată pe oameni, pune un accent deosebit pe creativitatea și spiritul de inițiativă al angajațior săi. Pregătirea profesională continuă asigurată angajaților are menirea de a încuraja și dezvolta abilitățile acestora, de a oferi plus valoare și de a-i ajuta pe oameni să se dezvolte atât personal, cât și profesional, să ridice ștacheta împreună și să facă un pas spre viitor. Conștientă de continua schimbare a mediului, compania PsiControl își dorește să evolueze împreună cu angajații săi, să dovedească o atitudine flexibilă care să îi facă capabili, împreună, să facă față mai bine provocărilor și să ofere soluții inteligente clienților.

În prezent compania are 220 de angajați pentru care se pregătește un sistem de calificare personalizat, capabil să transforme personalul necalificat în personal cu o înaltă calificare și aptitudini special dezvoltate pentru a duce la îndeplinire cele mai complexe proiecte

O importanță deosebită este acordată și clădirii unor relații de durată cu universități, instituții de educație superioară sau colegii de prestigiu care oferă diplome de ordin tehnic la finalizarea studiilor, și, bineînțeles, cu studenții acestora. Oportunitățile de internship, recrutarea de la nivelul campusului prin participarea PsiControl în cadrul târgurilor de joburi, vizitele organizate la sediul companiei, sponsorizarea diferitelor organizații studențești sau evenimente organizate de studenți sunt doar câteva dintre modalitățile folosite de PsiControl pentru a aduce oamenii aproape, pentru a-și face cunoscută activitatea și, mai ales, pentru a stimula interesul tinerilor către o carieră într-un domeniu aflat într-un proces de continuă evoluție, în pas cu tehnologia și cu o influență reală asupra modului în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi.

Sustenabilitatea și implicarea în comunitate

Grija pentru mediul înconjurător a fost și rămâne o componentă principală a politicilor dezvoltate la nivelul grupului Picanol, și prin urmare, și în cadrul PsiControl SRL. Preocuparea pentru consumul de energie, nivelul de emisii și managementul deșeurilor sunt doar câteva dintre aspectele care primează în activitatea grupului.

Inovațiile care vizează aceste aspecte sunt reprezentate de ARVDplus (Automatic Relay Valve Drive), care permite o reducere de până la 12% din consumul general de aer, AirMaster, singurul sistem de management al aerului complet integrat care este disponibil pe piață în acest moment, SmartCut și OPTIMAX-i, cel mai bun sistem de reducere a consumului de energie disponibil la ora actuală în acest domeniu.

În cadrul unității de producție din România, politica de mediu este elaborată având în vedere standardul ISO:14001, standard acceptat internațional de management și reducere a riscurilor pentru mediu

În ceea ce privește implicarea în comunitate, PsiControl oferă suport financiar organizațiilor de tipul “Asociația Îngerii de lângă noi”, care ajută copiii ce suferă de paralizie musculară, sprijină proiectul „Education for Life” care ajută tinerii provenind din orfelinate, centre familale sau servicii de asistență socială care, odată ajunși la vârsta majoratului, nu mai pot fi ajutați de către sistem.

Investiții în tehnologie și în facilități de producție

“Pentru a continua dezvoltarea și evoluția în ceea ce privește operațiunile desfășurate în cadrul unității din România, PsiControl a investit mai mult de 5 milioane de euro în tehnologie și facilități de producție în Râșnov, de la înființarea în România din 2006”, a explicat dl. Petre Dorian Cristian.

Activitatea PsiControl se desfășoară având în permanență în minte managementul procesului de producție, logistica și ciclul de viață al produselor. Prin intermediul colaborării strânse dintre echipele de ingineri din Belgia și România, pregătirea și implementarea transferului de produse, precum și comunicarea eficientă care să asigure o îmbunătățire continuă a soluțiilor oferite, toate acestea fac din PsiControl o companie care oferă nu numai soluții inovatoare, ci și una care pune în prim plan nevoile angajaților, clienților, precum și ale comunității din care face parte.