Stiri: Retail

Pungi biodegradabile Kaufland.

Kaufland introduce în magazine pungile biodegradabile

02.10.2019

Pungi biodegradabile Kaufland. Compania a anunțat că înlocuiește pungile subțiri cu variante biodegradabile și încurajează clienții să reducă risipa. Astfel, din grijă pentru mediul înconjurător, de la 1 octombrie, retailerul a introdus în magazine pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume – fructe, vitrina cu servire asistată, produsele care se vând vrac și raionul de pâine.

Pungi biodegradabile Kaufland. 0,10 lei/ bucata

Pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe și de la raionul de produse congelate vrac vor putea fi achiziționate de către clienți la 0,10 lei/bucata.

În acest mod, Kaufland lansează o invitație către clienți de a limita utilizarea excesivă a pungilor de unică folosință, fie ele și biodegradabile. Doar așa pot ei contribui prin acest gest la demersurile de a proteja mediul înconjurător.

”Consumul excesiv de pungi dăunează grav comunității” – sub acest slogan, compania dă startul unei campanii de comunicare prin care clienții sunt încurajați să folosească cât mai puține pungi, în mod responsabil, limitând irosirea lor, să vină cu punga de acasă și să reducă astfel cantitățile de deșeuri generate.

Pungi biodegradabile Kaufland. Săculeți reutilizabili

Pe lângă pungile biodegradabile, Kaufland a listat și o alternativă specială pentru clienți. Este vorba de săculeți reutilizabili pentru cântărirea produselor de la raionul legume-fructe.

Săculeții vor putea fi cumpărați la prețul de 5.99 lei, pachetul cu două bucăți. Estimările arată că prin introducerea acestor măsuri în magazine, cantitatea de plastic de unică folosință, nereciclabil, este redusă cu 40 de tone de ambalaje/lună.

Ce spun reprezentanții Kaufland România?

”Fiind oferite în mod gratuit atâta timp, ne-am consolidat obiceiul de a considera pungile de unică folosință fără valoare și de aceea să le folosim excesiv, să le irosim, fără să ne gândim că ele au un impact de mediu. Generăm foarte multe deșeuri și este timpul să ne schimbăm obiceiurile la cumpărături. Am listat pungi biodegradabile, însă suntem prima rețea de retail care nu le va oferi gratuit, din dorința de a limita irosirea lor și a transmite clienților un mesaj de responsabilitate”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Pungi biodegradabile Kaufland. Sfaturi pentru clienți

Compania înțelege că cea mai bună variantă pentru mediul înconjurător este neutilizarea niciunui tip de pungă, fie ea și din bioplastic, de aceea compania transmite clienților că pot cântări legumele și fructele în următoarele moduri permise în magazine:

– fără nicio pungă, punând produsele direct pe cântar, dacă cantitatea sau articolul le permite (de exemplu pentru banane sau un pepene galben);

– în punga reutilizabilă adusă de client de acasă;

– în noul săculeț reutilizabil pentru legume-fructe, pe care clienții îl pot cumpăra din magazine;

– dacă nu au la ei o alternativă reutilizabilă, clienții pot cumpăra o pungă biodegradabilă din magazin;

Pungi biodegradabile Kaufland. Un studiu îngrijorător

Retailerul prezintă și primul studiu ce arată comportamentul românilor față de utilizarea excesivă a pungilor și în ce măsură sunt dispuși să devină mai responsabili.

Studiul a fost realizat în septembrie 2019, de Departamentul de cercetare al companiei Kaufland România cu ajutorul unei agenții de research, pe un eșantion reprezentativ la nivel urban de 1001 de persoane.

Pungi biodegradabile Kaufland. Datele studiului:

• 54% dintre oameni ar prefera pungi biodegradabile la raionul de legume-fructe.

• 8 din 10 români obișnuiesc să folosească pungi pentru cântărirea fructelor și legumelor. Doar 20% dintre ei au un comportament anti-risipă: mai exact, 7% dintre români nu folosesc deloc pungă, iar 14% spun că vin cu punga reutilizabilă de acasă.

• 4 din 10 români au declarat că introducerea pungilor biodegradabile contra-cost i-ar determina să își schimbe comportamentul. Ei fie vor folosi mai puține pungi, fie vor opta pentru pungi reutilizabile, fie vor renunța cu totul la ele.

Ce se întâmplă la nivel european?

La nivel european, datele arată că aproximativ 100 miliarde de pungi de plastic sunt folosite într-un an în UE. Un european utilizează, în medie, 200 de pungi de unică folosință într-un an, care adesea ajung în natură. Din acestea, 90% sunt pungi subțiri de unică folosință.
Noile pungi biodegradabile compostabile aduc un nou standard pe piața de retail.

Noile pungi sunt realizate din amidon de porumb, sunt 100% biodegradabile compostabile și conțin un minim de 40% materie primă bio, obținută din surse regenerabile organice.

Citește și O nouă stație de metrou între Berceni și Șoseaua de Centură