Stiri: Retail

Pwc a finalizat vânzarea fostul hipermarket PIC din Piteşti

07.04.2014

Fostul hipermarket PIC din Piteşti a fost vândut către investitori români, PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul retailerului, anunţând că a finalizat tranzacţia în urma unei proceduri de supraofertare.

În momentul de faţă, magazinul este închiriat societăţii Succes Nic Com, care îl administrează.

„Tranzacția s-a realizat în urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumpărător oferind un preţ mai ridicat decât societatea cu care se încheiase în prealabil un antecontract. Ne bucurăm că am reuşit să creăm premisele unui proces competitiv, prin care s-a reuşit maximizarea valorii activului şi implicit a gradului de recuperare a creanţelor creditorilor”, a declarat Sorin Vlad, Senior Manager, PwC România.

În luna decembrie a anului trecut un alt hypermarket din patrimoniul Pic, cel din Oradea, a fost vândut unei societăţi din grupul maltez Alf Mizzi & sons Ltd.

Cristian Răvăşilă, Senior Manager şi liderul echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii din cadrul PwC România, a afirmat că la ora actuală lichidatorul se află în procedură de vânzare şi pentru celelalte trei hypermarketuri rămase în patrimoniul Pic.

Potrivit lui, există interes atât din partea unor oameni de afaceri locali, cât şi din partea unor firme internaţionale care nu sunt încă prezente pe piaţa românească, dar nu s-a ajuns încă la o înţelegere acceptabilă din punct de vedere financiar.

„Suntem însă încrezători că în curând vom realiza noi tranzacţii pe acest proiect” a explicat Cristian Răvăşilă.

Pic SA a intrat în procedură de faliment în anul 2012 şi mai deține încă trei hipermarketuri, la Brăila, Călăraşi şi Craiova.