Stiri: Constructii

Qualis Properties Brasov

Qualis Properties Braşov s-a listat la BVB

09.04.2021

Qualis Properties Braşov. Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că dezvoltatorul imobiliar din Brașov Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (MTS). Obligațiunile sunt tranzacționate sub simbolul QUAL24E (ISIN – ROGTMLWT0Y67).

„Runda de finanțare derulată de Qualis Properties pe piața de capital demonstrează că investitorii sunt dispuși să-și investească banii în companiile care activează în domenii cu perspective de creștere. În ultimii doi ani și jumătate am demonstrat că bursa este un canal viabil de finanțare, iar dovada sunt cele 45 de emisiuni de obligațiuni listate, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro, dar și cele 10 companii nou listate, a căror capitalizare este de aproape 200 milioane de euro”, a afirmat Radu Hanga, Președinte BVB.

Debutul obligațiunilor Qualis Properties la tranzacționare a fost marcat printr-o deschidere oficială a ședinței de la BVB. La eveniment au participat Dragoș Tigau (Director General, Qualis Properties) şi Laurențiu Irimia (Corporate manager, BRK Financial Group).

Qualis Properties Braşov. Plasament privat de obligaţiuni

Compania a derulat în ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro. Acest plasament a constat prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 9% p.a. Cele 20.937 de obligațiuni au o valoare nominală de 100 euro/ obligațiune. Ele au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice și 2 persoane juridice.

Cu ajutorul fondurilor atrase, compania are în vedere realizarea unei investiții prin achiziția unui teren în valoare de 5,3 milioane euro, pe care are în plan să realizeze un proiect premium care să cuprindă:

  • 700 de apartamente
  • 13.000 mp. de spații comerciale

Termenul de începere a lucrărilor este luna august 2021. Termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2024.

Per total, proiectul cuprinde nouă blocuri. Qualis Properties estimează că valoarea de piață a proiectului va fi de 70 milioane de euro.

Qualis Properties Braşov. Ce spune conducerea companiei?

„Ne bucură încrederea investitorilor și faptul că au răspuns prompt la nevoia noastră de finanțare prin închiderea anticipată a emisiunii de obligațiuni. Această rundă de finanțare contribuie la consolidarea operațiunilor în vederea achiziționării de noi terenuri, extinderea pe alte nișe și segmente de piață. Avem deja două proiecte rezidențiale în derulare la Brașov, iar apetitul clienților este în creștere, prin urmare compania a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Cea mai stringentă investiție a devenit pentru Qualis achiziționarea de noi terenuri, am identificat deja câteva oportunități și am făcut primii pași în această direcție. Vom lansa un proiect premium în acest an, într-o zona centrală din Brașov”, a precizat Dragoș Tigau, General Manager, Qualis Properties.

Qualis Properties Braşov. Proiecte imobiliare

Compania dezvoltă proiecte rezidențiale începând cu anul 2017. Proiectele sale rezidențiale s-au realizat etapizat. La ora actuală, Qualis Properties are două proiecte rezidențiale în derulare în cartierul Tractorul, din Brașov. Acestea au o valoare cumulată de piață de 54 milioane de euro.

De asemenea, compania are în curs de achiziție (faza de antecontract – avans 75% achitat) un teren cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp în zona Centrul Civic din Brașov. Pe acest teren se va dezvolta un ansamblu de locuințe destinat clienților cu venituri peste medie. Valoarea de piață a proiectului este estimată la peste 60 milioane euro.

Totodată, strategia companiei are în vedere extinderea activității și pe zona de case individuale, în zona metropolitană a Brașovului. În plus, țintește și sectorul industrial, în acest sens cumpărând în iulie 2020 un teren de 39.150 mp. în zona intravilană a Municipiului Brașov, cartierul Triaj. Acolo intenționează să dezvolte, în etape, în funcție de cerere, un stoc de aproximativ 20.000 mp. de hale cu destinație de închiriere.

Cifră de afaceri

În perioada 2017-2020, Qualis Properties a înregistrat o creștere accelerată a cifrei de afaceri plecând de la o valoare de 231.679 lei în anul 2017 și ajungând la 20,4 milioane lei la finalul anului trecut. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 2,9 milioane lei (-17% față de 2019). Pentru acest an estimează un profit net de 6,1 milioane lei, la o cifra de afaceri de 40,2 milioane lei.

Citeşte şi One United Properties obţine o finanţare de 50 milioane de euro. Anunţ important