Slide

Stiri: Companii

Aquila preia Parmafood Group

QUVA NV preia compania Resilux

07.02.2022

QUVA NV preia compania Resilux. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care QUVA NV, Belgia, a preluat controlul asupra Resilux NV, Belgia, precum și asupra companiilor din grupul său, inclusiv asupra subsidiarei din România, Resilux Packaging South East Europe SRL.

Achiziția s-a realizat prin intermediul NewCo

Această achiziție s-a realizat prin intermediul NewCo, o companie nou-înființată, constituită pentru această tranzacție și aflată sub controlul unic al QUVA NV.

Grupul QUVA NV din Belgia este activ în mai multe sectoare, precum:

  • închirierea și vânzarea platformelor de lucru și a camioanelor de ridicare;
  • servicii de închiriere intra-grup în sectorul imobiliar;
  • fabricarea și vânzarea unei game de arcuri cu gaz, amortizoare și tije de piston, aplicații electrice și sisteme de gestionare a accidentelor;
  • producerea și distribuirea ambalajelor de protecție pe bază de polietilenă și a izolațiilor pentru clădiri din polistiren extrudat;
  • producerea și vânzarea de uși basculante și componente individuale pentru uși basculante.

Activitatea Resilux

Resilux este o companie ce activează, în principal, în domeniul producției și distribuției de preforme și sticle din plastic (tereftalat de polietilenă sau „PET”) pentru produse standard, care necesită îmbuteliere la cald, și alte produse ce necesită tehnologii de barieră. Resilux desfășoară, de asemenea, activități de suflat și de reciclare. În România, activitatea Resilux este limitată la producerea și vânzarea de preforme PET.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Idea Bank, preluată de Banca Transilvania. Ce valoare are tranzacţia?