Stiri: Logistica

Programul Rabla Clasic 2021

Rabla 2018: 145 de dosare aprobate

18.04.2018

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat primele liste cu persoanele juridice acceptate și cu cele respinse în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) în anul 2018.

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 132 dosare pentru 317 autovehicule și 27 dosare au fost respinse.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 13 dosare pentru 20 autovehicule (5 electrice hibride și 15 pur electrice) și 2 dosare au fost respinse.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate, respectiv respinse în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii până la data de 24 aprilie 2018, inclusiv, sau pot depune un nou dosar de înscriere.

De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 28 septembrie 2018.