Rabla 2018: Fondurile s-au terminat. Anunţul făcut de AFM

30.08.2018

Fondurile pentru Rabla 2018 s-au terminat, însă Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că a publicat listele cu firmele acceptate în program, urmând ca banii să fie alocaţi după rectificarea bugetară.

De asemenea, instituţia a anunţat că au fost publicate rezultatele evaluării dosarelor, în cadrul programul Rabla Plus. Listele pot fi consultate pe site-ul instituţiei.

Pe 29 august a avut loc ședința Comitetului de Avizare al AFM. În cadrul acestei întruniri a avut loc şi aprobarea dosarelor de finanţare. După această aprobare, AFM a publicat o nouă listă cu persoanele juridice acceptate în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente energetic (Programul Rabla Plus).

49 de dosare acceptate pentru Rabla Plus

Astfel, 49 dosare pentru 132 autovehicule (40 electrice hibride și 92 pur electrice) au fost acceptate pentru Programul Rabla Plus.

Persoanele care vor să consulte această listă o pot găsi pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea aferentă Programului Rabla Plus.

Companiile acceptate se pot îndrepta către unul dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programul Rabla Plus. Lista acestora fiind disponibilă tot pe site-ul AFM.

Programul Rabla: A fost demarată procedura de suplimentare a bugetului

În ceea ce priveşte programul Rabla 2018, AFM precizează că fondurile pentru firme au fost epuizate. Însă, autoritatea a anunţat că a demarat procedura de suplimentare a bugetului alocat.

Lista persoanelor juridice are au depus deja dosarele şi care îndeplinesc criteriile de eligibilitate urmează să fie aprobată după rectificarea bugetară.

„Persoanele juridice care doresc să se înscrie în Program o pot face până la finalul sesiunii, sub rezerva aprobării suplimentării bugetului”, au mai spus reprezentanţii AFM.

Până când se mai pot depune dosarele?

Cei care vor să depună dosare pentru Rabla 2018 o pot face până pe data de 28 septembrie.

Tot în ședința Comitetului de Avizare, AFM a mai aprobat și alţi producători (doi pentru Programul Rabla și doi pentru Programul Rabla Plus) care pot încheia contracte de finanțare nerambursabilă în perioada 30 august – 04 septembrie.

Citeşte şi Programul Rabla: 381 dosare, acceptate

 

 

Citiți și despre:

  • Programul Rabla 2018: Câte fonduri mai sunt disponibile?Programul Rabla 2018: Câte fonduri mai sunt disponibile? Programul Rabla 2018. Administrația Fondului pentru Mediu a anunţat evoluția programului Rabla pentru persoane fizice din ultima perioadă. Astfel, în doar o săptămână de la suplimentarea bugetului alocat […]
  • Rabla 2018: 145 de dosare aprobateRabla 2018: 145 de dosare aprobate Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat primele liste cu persoanele juridice acceptate și cu cele respinse în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul […]
  • Rabla 2018: AFM anunţă lista firmelor acceptate în programRabla 2018: AFM anunţă lista firmelor acceptate în program În urma aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 07 mai, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu persoanele juridice acceptate în Programul de […]
  • Anunţul făcut de AFM privind programele Rabla şi Casa VerdeAnunţul făcut de AFM privind programele Rabla şi Casa Verde Listele cu persoanele juridice aprobate și respinse în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, precum și o listă cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului Casa Verde au fost publicate pe site-ul […]
  • Cum va funcţiona programul Rabla în 2018?Cum va funcţiona programul Rabla în 2018? Ministerul Mediului a publicat, în dezbatere publică, Proiectul de Ordin de Ministru privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 […]