Stiri: Stiri

Rabla pentru instituții publice și persoane juridice

25.07.2013

Programul economic Rabla destinat persoanelor juridice și instituțiilor publice avansează la următoarea etapă. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că cei care au depus dosare pentru casarea autovehiculelor vechi se pot adresa operatorilor economici însărcinați cu această activitate.

În total au fost înregistrate 570 de dosare, dintre acestea 81 fiind acceptate pentru un număr de 378 de autovehicule, notează publicația Finanțiștii. Circa 125 de dosare au fost respinse, iar persoanele juridice sau instituțiile publice care doresc refacerea unui nou dosar au posibilitatea întocmirii acestuia până la 31 august 2013.
Administrația Fondului de Mediu a emis un numar de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice si institutiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibila numai in cazul achizitionarii unui autovehicul electric. Pentru stimularea cumpararii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km, precum si a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
Sursă: Finanțiștii.ro