Stiri: Energie

Termen depunere dosare Rabla 2022

Rabla şi Casa Verde: Câte persoane vor primi bani în cadrul acestor programe?

10.09.2017

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, precum și cele cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului Casa Verde au fost publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Astfel, ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 7 septembrie 2017, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) și cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 224 de dosare pentru 481 autovehicule și 13 contestații pentru 25 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 27 dosare pentru 181 autovehicule, dintre care 144 autovehicule pur electrice și 37 electrice hibride.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017.

De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

În cadrul Programului Casa Verde – persoane fizice, au fost aprobate 644 cereri de finanțare și 77 contestații, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea aferentă programului.