Stiri: Energie

Radet: Bucureştenii vor avea căldură, de mâine

12.10.2015

Radet București a anunţat că începând de astăzi vor fi începute probele de căldură necesare pregătirii rețelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2015-2016. Ulterior efectuării probelor, de mâine, se poate trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire.

„Rugăm clienții să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum și a robineților montați pe calorifere pentru a se realiza o încărcare și o aerisire corectă a instalației de încălzire”, au precizat reprezentanţii Regiei.

Decizia furnizării agentului termic pentru încălzire se va face cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit cărora „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18:00 — 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 18:00-6:00”.

Lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc  poate fi cauzată de faptul că sunt asociații de proprietari care nu și-au deschis vanele de la subsol urmare a solicitărilor venite de la locatari.