Stiri: Energie

RADET, interesată de energiile verzi

14.07.2015

Reprezentanții RADET (Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice) s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanții Eco Solution, companie care a prezentat o tehnologie proprie privind gazeificarea deșeurilor menajere și valorificarea lor în producția de energie în cogenerare.

„Este cea de-a treia întâlnire prin care vrem să cunoaștem principalele soluții tehnice alternative românești, de producere a energiei termice. Este un proces necesar și foarte important în finalizarea strategiei energetice în București, iar soluțiile alternative au în vedere atât grija pentru mediul înconjurător, cât și reducerea considerabilă a costurilor pentru încălzirea locuințelor în Capitală. Ca idee principală, prelucrarea energetică a deșeurilor menajere poate să aibă ca rezultat asigurarea apei calde de la robinet în proporție de 50—60 %, pe parcursul unui an. Acest lucru este posibil în condițiile în care municipalitatea va lua decizia de a investi într-o capacitate de prelucrare a tuturor deșeurilor produse de locuitorii și firmele din Municipiul București”, a declarat directorul general RADET, Ion Gabriel Tănase.

La rândul său, reprezentantul Eco Solution, Costin Frâncu, a arătat că prin tehnologia brevetată, din gunoiul menajer se poate produce atât energie electrică, cât și energie termică, nivelul tehnologiei oferind cinci soluții diferite de valorificare a gazului rezultat prin gazeificarea deșeurilor.

„Am prezentat o tehnologie nouă, gazeificarea deșeurilor, o tehnologie brevetată de noi prin care din gunoiul municipal producem energie electrică și energie termică. Asta ar putea să ofere RADET—ului un avantaj de reducere a prețului la Gigacalorie și simultan să rezolve problema gunoiului menajer din București”, a declarat reprezentantul, Eco Solution, Costin Frâncu.