Stiri: Companii

Radu Lotrean, primul președinte român al INSOL Europe

09.10.2017

Radu Lotrean, asociat fondator al CITR – parte a CITR Group, a fost numit președinte al INSOL Europe la Congresul Anual organizat la Varșovia, în perioada 5 – 8 octombrie. Acesta este primul român care va conduce organizația și, de altfel, primul președinte al INSOL Europe provenit din Europa Centrală și de Est.

Co-fondatorul CITR a deținut până acum funcția de vicepreședinte, obținută în anul 2015, la congresul de la Berlin.

Radu Lotrean apreciază că INSOL Europe poate deveni în următorii ani “o organizație mult mai dinamică, o voce importantă la nivel european”.

Acesta a mai spus că și-a asumat cinci obiective în timpul mandatului său, asupra cărora se va concentra: comunicarea, rebranding-ul, noi membri, pregătirea pentru Brexit și întărirea colaborării cu Comisia Europeană.

Radu Lotrean este de părere că INSOL Europe are nevoie de o relație mult mai dinamică cu Comisia Europeană, să ofere informații importante și contacte în fiecare țară europeană, să producă studii europene relevante, ținând cont de impactul fiecărei directive CE.

”Împreună putem munci pentru a armoniza legislația protejând în continuare particularitățile fiecărei țări”, a precizat acesta.