Stiri: Finante

RAF sărbătoreşte 5 ani de prezenţă în România

15.10.2014

În noiembrie, Romanian-American Foundation (RAF) împlinește 5 ani de prezenţă în România, perioadă în care a realizat investiţii de 10,5 milioane dolari în programe și a angrenat o rețea de peste 40 de organizații non-guvernamentale partenere prin intermediul cărora programele ajung în toate județele țării.

Astfel, din luna noiembrie a anului 2009, când Guvernul Statelor Unite a luat decizia de a reinvesti în ţara noastră sumele obținute din fructificarea portofoliului RAEF, Fundația a reușit să adauge investițiilor sale 7,5 milioane dolari, atrași de către parteneri ca matching funds de la alți finanțatori și donatori.

„După cinci ani, avem 14 programe complexe în derulare – cinci în antreprenoriat, șapte în educație și două în dezvoltare comunitară – toate vizând prioritățile noastre strategice, și anume revitalizarea economiei rurale, promovarea inovației tehnologice și stimularea implicării civice. Suntem printre foarte puținele fundații dedicate integral României și creată să existe ”in perpetuity” – adică pentru totdeauna, astfel că programele noastre sunt gândite pe termen foarte lung”, a afirmat Roxana Vitan, Președintele RAF.

Romanian-American Foundation s-a lansat în România în 2009, având misiunea de a promova şi consolida condiţiile necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure acces la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei.

Pentru a marca cei 5 ani de prezenţă în România, în perioada 14-17 octombrie 2014, la Biblioteca Națională a României, în Atrium, este deschisă publicului expoziția multimedia „5 Years of partnership for Action”, expoziţie care prezintă activitatea RAFşi filme cu proiecte de succes implementate de Fundaţie și de partenerii săi.