Stiri: Companii

Obligatiuni MW Green Power Export

S-a lansat un nou fond de investiții: Raiffeisen Global Equity

27.01.2020

Raiffeisen Global Equity. Raiffeisen Asset Management a anunțat că a lansat un nou fond de investiţii. Este vorba de Raiffeisen Global Equity, fond care va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel mondial.

Raiffeisen Global Equity. Criterii de sustenabilitate

Noul fond de investiţii va fi legat de ratingul ESG ((Environmental, Social, Governance). Mai exact, investiţiile se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii.

Raiffeisen Global Equity va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, iar investiţiile vor ţine cont, pe lângă criteriile de randament, şi de cele de rating ESG publicate de companii.

Ce spune conducerea Raiffeisen Bank?

”Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil faţă de clienţi, angajaţi, furnizori, parteneri sau autorităţi. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiţii care să ţină cont de criteriile de sustenabilitate: faţă de mediu, comunitate, societate în general”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Global Equity. Ce este ESG?

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente:

  • (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător;
  • (S) social – relaţia companiei cu stakeholderii (angajaţi, clienţi, comunitate);
  • (G) guvernanţa – măsura în care compania respectă cerinţele de guvernanţă (leadership, respectarea normelor, drepturile acţionarilor etc.).

Raiffeisen Global Equity. Opțiuni potrivite pentru clienți

„În cei 15 ani de când activează pe piaţă, Raiffeisen Asset Management a inovat continuu şi a pus în faţa clienţilor săi opţiuni potrivite fiecăruia dintre ei. Suntem bucuroşi să anunţăm lansarea acestui fond, dedicat investiţiilor sustenabile şi responsabile. În lume există un interes tot mai mare pentru acest tip de investiţii, interes manifestat şi de clienţii Raiffeisen. Managementul responsabil duce la o mai bună gestionare a riscurilor şi la obţinerea unor performanţe mai bune, pe termen lung”, a declarat Răzvan Szilagyi, CEO Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management ocupă poziţia a doua în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiţii din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro.

Citește și Câte mașini vor circula în Europa în anul 2025?