Stiri: Constructii

RAIKO Transilvania SA listare piata Aero

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Compania a încheiat cu succes plasamentul privat

24.07.2019

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. RAIKO Transilvania SA a anunțat că a încheiat cu succes plasamentul privat ce precede listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București. În cadrul ofertei, care s-a desfășurat în perioada 15-23 iulie, compania a vândut 1 000 000 de acțiuni noi. De asemenea, a reușit să atragă 1 050 000 lei pentru dezvoltare.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. 29 de investitori individuali

La oferta ce a fost intermediată de casa de brokeraj Tradeville, au participat 29 investitori individuali. Cornerstone Communications a asistat RAIKO în relațiile cu investitorii și comunicarea cu piața.

Capitalul atras în timpul plasamentului privat va fi folosit în principal ca și capital de lucru pentru cumpărarea de materiale de producție, precum și extinderea activităților de vânzări în regiuni noi din România.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Despre companie

RAIKO Transilvania SA este o companie specializată în producerea și vânzarea de sisteme de jgheaburi de cea mai înaltă calitate, acoperișuri și accesorii de acoperiș.

Compania a fost înființată în 2014 în Căpușu Mare, județul Cluj, de Tomasz Kurcin. În prezent, acesta este acționar majoritar în companie. În plus, el deține funcția de președinte al consiliului de administrație.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Free-float-ul companiei

În urma finalizării plasamentului privat, Tomasz Kurcin împreună cu soția sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin, vor deține aproximativ 67% din companie. În același timp, free-float-ul pe bursă va fi de 33%.

Odată ce va intra la tranzacționare pe AeRO, RAIKO va fi a doua companie cu capital majoritar polonez care va fi listată la Bursa de Valori București, după ce fondul polonez Carpathia Capital s-a listat pe piața AeRO în 2015.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Ce spune conducerea companiei?

„Suntem încântați să vedem că plasamentul privat al RAIKO s-a încheiat cu succes după doar o săptămână și mulțumim tuturor investitorilor care au subscris la oferta noastră, pentru interes și încredere. Capitalul pe care l-am atras va fi direcționat în investiții, astfel încât să ne putem atinge obiectivele de vânzări pentru anul 2019. Suntem foarte mulțumiți de interesul semnificativ care vine din partea clienților noștri, ceea ce ne demonstrează că produsele noastre sunt de cea mai bună calitate iar RAIKO este o destinație bună de investiții pentru cei care doresc să susțină afaceri construite pe principii solide și cu perspective de creștere semnificative”, a declarat Tomasz Kurcin, Președinte al Consiliului de Administrație al RAIKO Transilvania SA.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Când vor intra acțiunile companiei la tranzacționare?

Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a trimestrului 4 din 2019, și va începe formalitățile de admitere la tranzacționare în perioada următoare.

Înainte de prima zi de tranzacționare, RAIKO are în plan să realizeze un nou plasament privat în cadrul căruia vor fi puse în vânzare acțiuni suplimentare de până la 600.000 de lei.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Rezultate financiare

În 2018, RAIKO a înregistrat venituri în valoare de 4,1 milioane RON. De asemenea, profitul net a atins valoarea de 147.493 RON, cu o creștere de 10% față de rezultatul din anul precedent.

Până la sfârșitul anului 2018, RAIKO a fost cel de-al 9-lea cel mai mare jucător de pe piața jgheaburilor din România. Compania avea, anul trecut, o cotă de piață de 3,1%, o creștere de 0,5% față de 2017.

RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Produse

Compania are în prezent în oferta sa 3 produse cheie – sisteme de jgheaburi RAIKO:

  • RAIKO Premium
  • RAIKO Platinum
  • ECO RAIN

Citește și Definitivat 2019 – Unde vor fi publicate subiectele? Anunțul Ministerului Educației