Stiri: Agricultura

Raportul de sustenabilitate Corteva Agriscience

Raport sustenabilitate Corteva: Ce obiective are compania?

03.06.2021

Raport sustenabilitate Corteva. Compania a anunțat intenția de a se alătura liderilor în acțiunile climatice și de a deveni mai eficientă în managementul emisiiilor de carbon. În primul Raport de Sustenabilitate 2020 lansat ieri, compania a oferit detalii despre angajamentul de a stabili obiective bazate pe știință pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră. Raportul prezintă și obiectivele companiei pentru 2030 și oferă actualizări privind angajamentele sale de a îmbunătăți viața oamenilor, de a crește sustenabilitatea sistemului alimentar mondial și de a proteja planeta.

Raport sustenabilitate Corteva. Schimbările climatice

“Suntem conștienți că schimbările climatice ne afectează pe toți. Nevoia de a acționa în acest moment – într-un mod semnificativ, potrivit pentru afacerea noastră și în beneficiul fermierilor – este esențială,” a declarat Jim Collins, Jr. Chief Executive Officer, Corteva Agriscience. “Angajamentul nostru semnalează că intenționăm să avem o contribuție în această chestiune importantă. Prin abordarea acestei probleme globale astăzi, ne consolidăm capacitatea de produce hrană, de a stimula generațiile viitoare.”

Angajamentele companiei

Raportul de sustenabilitate Corteva a fost lansat la un an după ce compania și-a anunțat cele 14 angajamente pentru următorii 10 ani, pentru promovarea durabilității în beneficiul fermierilor, pentru resursele de teren arabil, în folosul comunităților și pentru operațiunile companiei.

“Anul trecut, Corteva a făcut un pas important făcând publice obiectivele de sustenabillitate care s-au răspândit la nivel mondial și sunt încorporate în întreaga noastră activitate,” a spus Anne L. Alonzo, SVP External Affairs and Chief Sustainability Officer, Corteva Agriscience. “Acest raport oferă o actualizare despre cum ne desfășurăm activitatea pentru a ne atinge obiectivele, prin produsele noastre inovative, prin colaborare și datorită eforturilor celor 21.000 de angajați din întreaga lume.”

Raport sustenabilitate Corteva. Strategie climatică

Conform celor asumate în anul 2020, de a stabili un obiectiv de strategie climatică, Corteva a prezentat un angajament privind setarea de obiective bazate pe știință pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră. Aceste obiective sunt aliniate și au impact la nivel global – contribuind la efortul comun de a limita încălzirea globală la 1.5° peste nivelurile preindustriale.

Angajamentele companiei includ:

• Reducerea intensității cu 65% pentru emisiile de nivel 1 și 2

Acest număr reflectă emisii în raport cu intensitatea activităților de afaceri ale Corteva, o cifră derivată din veniturile previzionate. O valoare a intensității este indexată în raport cu creșterea companiei.

• Reducerea intensității cu 20% pentru emisiile de nivel 3

Cu toate că acesta este un angajament nou, eforturile companiei de a aborda problemele climatice nu sunt noi. Corteva și companiile sale fondatoare au un istoric susținut în promovarea inițiativelor climatice, oferind în același timp instrumente digitale, tehnologie de producere a semințelor și produse de protecție a culturilor pentru a ajuta fermierii să reducă emisiile în acțiunile lor.

Raport sustenabilitate Corteva. Iniţiative

Corteva Agriscience are în plan să atingă acest obiectiv prin diverse inițiative, inclusiv prin:

  • reducerea consumului de energie
  • eforturi concentrate în domeniul Cercetării și Dezvoltării
  • creșterea eficienței producției
  • trecerea la surse regenerabile de energie.

Pe viitor, Corteva va valida aceste obiective cu inițiativa Obiectivelor Bazate pe Stiință (SBTi).

Împreună cu anunțul privind strategia climatică, Raportul inaugural de Sustenabilitate pe 2020 scoate în evidenţă obiectivele de durabilitate ale companiei și eforturile pentru realizarea acestora.

Acest raport reflectă munca și eforturile depuse de angajații Corteva pentru a îmbunătăți viața și operațiunile fermierilor conservând în același timp resursele și protejând terenurile, în beneficiul comunitățillor, sporind sustenabilitatea în cadrul operațiunilor companiei – asigurându-ne că fermierii și industria agricolă pot produce alimente sănătoase și accesibile pentru întreaga populație. Citiți raportul complet pe corteva.com/sustainabilityreport.

Raport sustenabilitate Corteva. Programul TalentA

În ţara noastră, Corteva Agriscience  a lansat în 2020 TalentA, un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, care doresc să dezvolte proiecte noi și sunt hotărâte să facă din afacerea lor o afacere sustenabilă, dinamică şi competitivă, precum şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc. Acest program continuă și în anul 2021.

Astfel, compania va contribui la dezvoltarea comunităților rurale. Acest lucru se va realiza prin:

  • susţinerea proiectelor care urmăresc siguranța alimentară prin asigurarea hranei necesare și combaterea sărăciei,
  • asigurarea accesului la apă potabilă
  • combaterea risipei alimentare
  • combaterea schimbărilor climatice
  • conservarea ecosistemelor

Citeşte şi Parteneriat între Corteva Agriscience și Bejo