Stiri: Logistica

Masini inmatriculate in Europa

RAR: Aproape 5% din maşinile din România prezintă pericol iminent de accidente

30.08.2017

Aproape 5 procente (1.758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele şase luni ale acestui an prezentau pericol iminent de accidente. Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic în anul 2017 nu mai puţin de 35.468 de vehicule în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranţei rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate, inspectorii RAR au constatat neconformităţi legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În Bucureşti, în urma controalelor mixte desfăşurate de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 de sancţiuni, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 875 de certificate de înmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a afirmat că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.